Thule Roundtrip Pro XT review

Hardcase of softcase. Iedereen die wel eens het vliegtuig heeft genomen met zijn fiets herkent de lastige keuze: waar ga ik mijn fiets in vervoeren? Het duidelijke voordeel van een hardcase is uiteraard de mate van bescherming. Het grote nadeel is de omvang van de case, die je gedurende het jaar toch ergens in huis zal moeten opslaan. Maar ook eenmaal op de plaats van bestemming kan deze in een kleinere accommodatie flink in de weg staan. Dit is direct het voordeel van een softcase, welke zich beter op laat bergen, maar minder bescherming biedt. De Zweedse ontwerpers van Thule hebben zich over dit ultieme vraagstuk gebogen en hebben een hybride vorm bedacht die zowel compact opbergt als goed beschermt: de RoundTrip Pro XT.

Het onderstel van de fietskoffer is solide en bevat een aluminium frame waar je je fiets in plaatst. De fiets wordt door de snelspanner of steekas aan het aluminium frame vastgezet; aan de achterzijde zit je fiets vastgesnoerd aan een schuimblok. De soepele zijkanten maak je stevig door het plaatsen van opvouwbare plastic panelen en de drie aluminium tripod-poten maximaliseren de zijdelingse bescherming. Et voilà: de softcase is een (oké, soort van) hardcase. Een fraaie extra feature is dat het frame waar je je fiets in monteert los te klikken is. Samen met de tripod-poten transformeer je ze tot een heuse werkstandaard waarmee je je fiets op locatie direct comfortabel in elkaar kunt zetten. Dat scheelt een hoop gebuk en maakt de kans op beschadigingen kleiner. De wielen kun je kwijt in de meegeleverde hoezen, die je naast het frame steekt. Deze Zweedse innovatie komt wel met een prijskaartje, maar de ruimte die je dagelijks bespaart door het kleine opbergformaat en het gemak van de werkstandaard maken dit het zeker waard.

thule.com
€ 599,95


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van