26-09-2014 - Skiën, Nieuws

Toyota One Hit Wonder event

Eerder deze maand vond het One Hit Wonder event van Toyota plaats in Thredbo, Australië. Dit is het enige Big Air event op het zuidelijk halfrond met een gouden AFP (Association of Freeskiing Professionals) ranking.

Een aantal van de grootste namen in het freestyle skiën gaan ‘head-to-head’ op, waarschijnlijk, de grootste kicker die ooit gebouwd is. Professionele big air skiërs maken indruk op de jury door over een 100 foot kicker te springen. Dit is een afstand van meer dan 30 meter! Ze halen alles uit de kast om punten toe voegen aan de overall APF ranking en de grootste geldprijs binnen te halen die in Australië wordt uitgereikt binnen het freestyle skiën.

Dit jaar introduceerde Toyota een nieuw wedstrijdformat van 5 rondes: 4 ‘Game Show’ rondes en een finale waarin de skiërs 3 runs krijgen om hun beste trick te laten zien.

 

Ronde 1: 360 or less

  • De winnaar kan kiezen voor $250 cash en niet meer mee te doen aan de Game Show rondes of zijn inzet verdubbelen of verliezen in de volgende ronde.

Ronde 2: 540’s only.

  • Winnaar kan kiezen voor $500 cash en te stoppen met de Game Show rondes, of zijn inzet verdubbelen of verliezen in de volgende ronde.

Round 3: 720’s only.

  • De winnaar kan kiezen voor $1000 cash en stoppen met de Game Show rondes, of all or nothing in de vierde ronde.

Ronde 4: 900’s only.

  • Winnende trick kan kiezen om op zijn minst $1250 cash aan te nemen van de Game Show rondes.

Finale ronde: Best Big Air trick as judged by AFP (three jumps, highest score counts).

  • De winnaar krijgt de rest van het prijzengeld (minimaal $7000)

 

Het idee achter de wedstrijd is om een natuurlijke look aan progressie te introduceren, tijdens het stimuleren van stijl, creativiteit en ongetwijfeld ook mind games. Alle tricks werden beoordeeld door een jury van AFP.

Check het filmpje van Jesse Houghton waarin je beleeft hoe het is om over meer dan 30 meter te springen.

[ hana-code-insert ] 'Jesse Houghton 100 foot' is not found

 van