22-07-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Trek Émonda: lichtste productieracefiets

Volgens Trek is de nieuwe Émonda de lichtste collectie productieracefietsen die ooit is gemaakt. In 2012 kwam het raceproductieteam met de doelstelling om een fiets van 4.65 kilogram te ontwikkelen. Twee jaar later presenteert men de Émonda SLR 10, een fiets die precies aan dat streefgewicht voldoet. 

De Émonda SLR 10 heeft dan een geheel nieuw ontwikkeld carbon frame met een Bontrager SLR Ride Tuned seatmast cap. Verder is deze fiets voorzien van een gloednieuw geïntegreerde stuur/stuurpen-combinatie en nieuwe Bontrager Speed Stop remmen. Een SRAM RED onderdelengroep, Tune tubular wielset en een Ride Tune Komm-Vor Plus carbon zadel maken deze fiets compleet en dragen bij aan deze uiterst lichte rasklimmer. De naam Émonda is overigens niet zomaar gekozen want deze term is afkomstig van Franse werkwoord émonder, dat letterlijk wegsnoeien betekent.

[youtube id=”RmG2wnuGVeY”]

Complete Émonda lijn
De Émonda wordt in drie frame variaties geproduceerd, met verschillende afmontage van Shimano en SRAM.
De prijzen variëren van € 1499,- voor een S4 tot maar liefst € 12.999,- voor een Émonda SLR 10. Voor meer informatie en details over de gehele Émonda lijn kun je uiteraard terecht op de website van Trek.

 van