05-04-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Trek introduceert de nieuwe Domane SLR.

Trek heeft gewerkt om meer flexibiliteit in het ontwerp van de Domane SLR te krijgen. Hierdoor ben je volgens het Amerikaanse bedrijf nog sneller en comfortabeler onderweg. 

Van origine is de Domane een endurance racefiets van Trek die al in 2012 is uitgebracht. Sindsdien heeft Trek onderzoek gedaan naar wat er verbeterd kan worden aan de Domane en kwamen uiteindelijk uit bij de IsoSpeed decoupler. De nieuwe Domane heeft beschikt over een verstelbare decoupler en biedt daarom verschillende afstellingen voor elk type fietser. Verder is de Domane SLR uitgerust met een IsoCore racestuur en IsoSpeed decoupler in het balhoofd van de fiets.

Het effect van deze toepassingen is dat de energie van de trillingen beter wordt geabsorbeerd dan voorheen. n de laagste stand, van de verstelbare IsoSpeed decoupler, wordt 14% meer verticale doorbuiging gerealiseerd aan de achterzijde van het frame, 10% extra doorbuiging aan de voorzijde en 20% minder trillingen ten opzichte van een standaard carbon stuur.

Een leuk nieuwtje is dat Fabian Cancellara reeds de klassieker Strada Bianchi met de nieuwe Domane SLR wist te winnen voor Trek.

 De Domane SLR line-up is als volgt:

– Domane SLR 9 eTap                       € 9.499

– Domane SLR 7 Disc                         € 5.999

– Domane SLR 7                                  € 5.499

– Domane SLR 6 Disc                         € 4.999

– Domane SLR 6                                  € 4.499

– Domane SLR Disc frameset         € 3.199

– Domane SLR frameset                  € 2.999

De Domane SLR en Domane SLR Race Shop Limited zijn beschikbaar via Project One.

Voor meer wielernieuwtjes bekijk je onze Facebookpagina. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende routes vier keer per jaar op de deurmat krijgen? Neem dan een abonnement op Wielrenblad. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Vind je een speciaal onderwerp uitermate interessant? Kijk dan in onze webshop en bestel je favoriete magazine geheel naar eigen keuze!

 van