03-11-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Trek presenteert de nieuwe Procaliber Alloy

Met de lancering van de nieuwe Procaliber Alloy is er reden tot feest voor hardtail-liefhebbers. De Procaliber Alloy is een snelle en wendbare XC-hardtail met een aluminium frame. De Procaliber Alloy vervangt de X-Caliber, waardoor de Procaliber familie wordt uitgebreid met een tweetal budgetvriendelijke mountainbikes.

De Procaliber Alloy voelt zich op elke singletrack in zijn element dankzij topklasse onderdelen, een moderne geometrie en meer veerweg. De Procaliber Alloy heeft een upgrade gekregen op de plekken waar dat het meest telt, zoals een 148x12mm steekas achter om sneller te kunnen accelereren en een progressieve geometrie om op de steile, listige afdalingen in moderne XC-parcoursen beter te kunnen presteren. De voorvork heeft een upgrade gekregen van 100 mm naar 120 mm veerweg. Met een langere reach en een vlakkere balhoofdhoek draagt dit bij aan een betere handeling van de fiets en meer stabiliteit op hoge snelheden. De interne kabelgeleiding zorgt voor een efficiënte en moderne look waarbij de vernieuwde chainstay guard de fiets geruisloos maakt op ruwe afdalingen.

De nieuwe line-up voor de Procaliber familie omvat voor 2024 twee aluminium en vier carbon modellen.

Model                                                Consumentenprijs

Procaliber 8                                        € 1,499.00

Procaliber 6                                        € 1,299.00

De nieuwe Trek Procaliber Alloy is per direct verkrijgbaar bij bepaalde Trek-dealers en in bepaalde landen online via trekbikes.com. Voor meer informatie over Trek Procaliber Alloy kunt u hier terecht op de site

 van