26-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Unieke fietsuitrusting van Michiel de Wilde onthuld

Aangepaste eenmalige Cervélo PX met bijpassende trisuit en helm wordt onthuld voor pro-triatleet Michiel de Wilde.

Het ontwerp is gemaakt in opdracht van Ride Out Amsterdam dat tot hetzelfde bedrijf behoort als Cervélo en BBB Cycling. Ride Out creëerde samen met Michiel en de getalenteerde ontwerper Chris Hall of Zero Lemon de nieuwe branding en design.

Het proces begon met het creëren van een merk voor Michiel als atleet. Ride Out en Michiel wilden een frisse aanpak creëren door een herkenbaar merk te creëren voor de atleet. Dat uiteindelijk gecomplimenteerd is door sponsors in plaats van dat Michiels kleding een reclamebord van merken zou worden. Michiels achternaam, de Wilde, oftewel wild in het Engels kwam aan het begin van de creatie van het persoonlijke merk naar voren als een voor de hand liggende taal om in het ontwerp op te nemen.

Custom Cervélo PX

Het resultaat is een ontwerp dat is begonnen met de favoriete kleuren van Michiel; Goud, zwart en wit. Deze kleuren zorgen voor een schoon en helder palet dat zich onderscheidt van zoveel andere professionele triatleten. De patronen die zijn verwerkt in het skinsuit, de helm en de motor zijn geïnspireerd door de natuur en dieren in het wild, zoals tijgers en stripers. Dit alles om een herkenbare identiteit te creëren voor wanneer Michiel aan het racen is. Als je het ontwerp van dichtbij bekijkt, zijn er subtiele details toegevoegd in de vorm van subtiele blauwe lijnen die een golf vormen en de voorwaartse snelheid van een triatleet die door de wind snijdt vertegenwoordigen. Hierdoor wordt tevens energie bespaard tijdens het racen en trainen.

Unlimited Colors heeft de fiets en helm geverfd. Het creëren van meerdere lagen effen kleuren en het afwerken met een parelmoer vlok geven een extra kwaliteitsniveau aan het ontwerp.

Michiel de Wilde raakte in 2016 geïnteresseerd in triatlon en reed als amateur op de halve fond (70.3) ironman. Hij werd prof in 2019 en reed dat jaar zijn eerste volledige ironman. 2020 was een jaar vol trainingen en gecancelde races. Hij hoopt dit jaar weer volledig ironman te kunnen racen. Zijn uiteindelijke doel is om een Ironman-kampioen te worden.

De fiets is een Cervelo PX serie en is opgebouwd met een Sram Red AXS groepset en is uitgerust met een Zipp 404 firecrest voorwiel en een 808 firecrest achterwiel. De helm is de BBB Cycling BHE-62 Aerotop. Het tri-suit is een op maat ontworpen tri-suit geproduceerd door BioRacer.

Custom Cervélo PX

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van