24-08-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Up/Down rijdt SWISS EPIC FLOW

Dé SWISS EPIC, meneer? Jazeker! Een kleine drie weken voor het spektakel los zal barsten, staat Up/Down Mountainbike Magazine aan de start van de derde editie van de PERSKINDOL SWISS EPIC. 

Tekst & Beeld: Kristien Achten & Geert de Geeter 

Tijdens dit zesdaagse mountainbike event geven meer dan 300 teams uit 25 verschillende landen het beste van zichzelf. Dit jaar wordt nog meer flow beloofd op de wondermooie paadjes van de Walliser Alpen. Met klinkende startplaatsen als Zermatt, Leukerbad en Verbier zijn de vooruitzichten veelbelovend.

Swiss Epic Flow_Up Down_05

De organsatie houdt vast aan de succesvolle formats: de EPIC-versie, met de nadruk op endurance en gericht op liefhebbers van het betere klim- en daalwerk en de FLOW-versie, meer gericht op de thrillseekers en de downhill-focused bikers. In beide formats is een puike conditie noodzakelijk, uitgebreid met de nodige technische bagage en een behoorlijke portie lef en zelfvertrouwen, onmisbaar in de lange afdalingen.

Swiss Epic Flow_Up Down_06Up/Down rijdt de uitdagende SWISS EPIC FLOW en zal na zes dagen genieten en afzien een kleine 280 kilometer en meer dan 15.600 hoogtemeters achter de kiezen hebben. De proloog in Zermatt is meteen veelbelovend met een start vanop de Rothorn (3.104m) en een spectaculair uitzicht op de beroemde Matterhorn. De volgende dagen zullen minstens even adembenemend zijn te midden van enkele indrukwekkende 4000m-pieken, rond de traditionele wijngaarden en schilderachtige bergdorpjes, langs de historische “Suonen” en uiteraard op het meest uitgebreide netwerk van eindeloze trails.

Swiss Epic Flow_Up Down_07

Zes dagen van pure mountainbike actie omgeven door een spectaculair Alpenlandschap. Swissies be prepared, Up/Down Magazine staat aan de start! Houd ons avontuur in de gaten via de Facebook-pagina, website en nieuwsbrieven van Up/Down.

 van