24-08-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Up/Down rijdt SWISS EPIC FLOW

Dé SWISS EPIC, meneer? Jazeker! Een kleine drie weken voor het spektakel los zal barsten, staat Up/Down Mountainbike Magazine aan de start van de derde editie van de PERSKINDOL SWISS EPIC. 

Tekst & Beeld: Kristien Achten & Geert de Geeter 

Tijdens dit zesdaagse mountainbike event geven meer dan 300 teams uit 25 verschillende landen het beste van zichzelf. Dit jaar wordt nog meer flow beloofd op de wondermooie paadjes van de Walliser Alpen. Met klinkende startplaatsen als Zermatt, Leukerbad en Verbier zijn de vooruitzichten veelbelovend.

Swiss Epic Flow_Up Down_05

De organsatie houdt vast aan de succesvolle formats: de EPIC-versie, met de nadruk op endurance en gericht op liefhebbers van het betere klim- en daalwerk en de FLOW-versie, meer gericht op de thrillseekers en de downhill-focused bikers. In beide formats is een puike conditie noodzakelijk, uitgebreid met de nodige technische bagage en een behoorlijke portie lef en zelfvertrouwen, onmisbaar in de lange afdalingen.

Swiss Epic Flow_Up Down_06Up/Down rijdt de uitdagende SWISS EPIC FLOW en zal na zes dagen genieten en afzien een kleine 280 kilometer en meer dan 15.600 hoogtemeters achter de kiezen hebben. De proloog in Zermatt is meteen veelbelovend met een start vanop de Rothorn (3.104m) en een spectaculair uitzicht op de beroemde Matterhorn. De volgende dagen zullen minstens even adembenemend zijn te midden van enkele indrukwekkende 4000m-pieken, rond de traditionele wijngaarden en schilderachtige bergdorpjes, langs de historische “Suonen” en uiteraard op het meest uitgebreide netwerk van eindeloze trails.

Swiss Epic Flow_Up Down_07

Zes dagen van pure mountainbike actie omgeven door een spectaculair Alpenlandschap. Swissies be prepared, Up/Down Magazine staat aan de start! Houd ons avontuur in de gaten via de Facebook-pagina, website en nieuwsbrieven van Up/Down.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van