01-04-2011 - Mountainbiken, Nieuws

De Vaalserberg Challenge

Fiets en red kinderlevens! Op 28 mei 2011 is de eerste editie van de Vaalserberg Challenge.
De Vaalserberg Challenge is een aansprekend en uniek wielerevenement dat bovendien verbonden is aan een goed doel, namelijk Save the Children. Naast een prestatieve insteek gaat het hier dus ook om geld bij elkaar te fietsen voor het project ‘Stop Kindersterfte’. Tijdens het evenement kunnen deelnemers zich laten sponsoren door vrienden, familie, buren en collega’s. Alle sponsorgelden gaan direct naar Save the Children.

Er is geen minimum sponsorbedrag! De deelnemers streven een zo hoog mogelijk sponsorbijdrage op te halen. Iedere euro kan een kinderleven redden!

Vaals heeft landelijk een primeur: als eerste Nederlands wielerevenement is er een lange klim opgenomen in het terugkerende parcours. De uitdaging is om dit parkoers zo vaak als mogelijk te fietsen.

The Challenge
De lengte van de route bedraagt 6,1 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5 procent. De klim naar het hoogste punt van de Vaalserberg(Drielandenpunt) is 2,9 kilometer lang, met een hoogteverschil van 124 positieve hoogtemeters. Er zijn gedeelte in het parcours met meer dan 9 procent stijgingspercentage. Een echte uitdaging! Daarna volgt de afdaling naar het monumentale centrum van Vaals.

De uitdaging voor de deelnemers is om zo vaak als mogelijk het parcours af te leggen en een maximaal sponsorbijdrage bij elkaar te fietsen. De deelnemers kunnen zich inschrijven in verschillende categorieën. Het gaat niet om de prestatie, maar het streven is dat iedere deelnemer minimaal 6 keer het parkoers aflegt. De echte getrainde die hards kunnen meedoen aan de Extreme Challenge, namelijk 30 keer of meer de Vaalser Berg op en neer. Dat levert natuurlijk ook het meeste geld op. Iedere euro kan een kinderleven redden!
Een aparte categorie is er voor kinderen (vanaf 7 jaar tot en met 12 jaar), namelijk de Kids 4 Kids. Zij zijn sowieso een Held van Vaals als ze mee doen. Zij worden bovendien begeleid door hun ouders of grootouders die kunnen meerijden op gesponsorde elektrische fietsen.

Promotiefilm Vaalserberg Challenge
[youtube id=”NqwNAinGSyw” w=”630″ h=”384″]

Elk kind moet de kans krijgen om te schitteren, om zich te ontplooien en om een toekomstperspectief te hebben, maar 8 miljoen kinderen overlijden voor hun vijfde verjaardag. Help Save the Children om kindersterfte te stoppen. Voor iedere euro die de Helden van Vaals bij elkaar fietsen kan een kind een gezonder en gelukkiger leven hebben! Doe je mee? Schrijf je vandaag nog in en laat je sponsoren door je vrienden, familie, buren en collega’s. Want elk kind telt!

Initiatiefnemers
De Vaalserberg Challenge is een initiatief van Bikes4Fun, WijzerWonen Makelaardij-Hypotheken en Verzekeringen, cafe restaurant Cuba Libre in samenwerking met Save The Children International en gemeente Vaals.

Organisatie:
Stichting Vrienden van Vaals

 van