03-05-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Vaude: Fietsschoenen voor alle disciplines

Op weg naar totaalleverancier zet Vaude de volgende grote stap. Naast fietskleding en bagageoplossingen startte Vaude in 2010 met fietsschoenen en concentreerde zich gedurende de eerste jaren op de doelgroepen mountainbikers, fietsreizigers en alledaagse fietsers. Voor het seizoen voorjaar/zomer 2018 is het schoenengamma volledig herzien. Vaude presenteert 17 nieuwe modellen, waaronder voor het eerst racefietsschoenen.

Vaude fietsschoenen

Na het succes van de flat pedal schoenenserie Moab en als consequente voortzetting van een permanent groeiend productgamma, zijn de schoenontwikkelaars bij Vaude met de uitbreiding van het volledige bikeschoenengamma begonnen. In totaal 17 nieuwe modellen zijn gepresenteerd, waaronder voor het eerst drie racefietsschoenen. Verder zijn er nieuwe modellen voor Cross Country en All Mountain alsook innovatieve producten voor de stedelijke fietspendelaar, fietsreizigers en het groeiende segment e-bikefietsers.

“Naast een technisch veeleisende schoenconstructie en het nieuwe V-Flow zoolconcept hebben we er vooral voor gekozen om zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen te gebruiken”, aldus Oliver Korden, hoofd van Vaude schoenen. “Momenteel slagen we er helaas nog niet in om alle fietsschoenen volgens onze strenge Green Shape eisen te vervaardigen, dit is in het segment van de sportschoenen nog altijd een enorme uitdaging.

S18_44A1700_VAUDE_Mailand_BastianMorell

Bij Vaude werken ze echter hard aan en willen op middellange termijn ook op het gebied van de fietsschoenen de duurzaamste aanbieder worden. Alle modellen zijn nu al volledig PVC-vrij”, aldus Korden verder. Bij de All Mountain alsook Travel & City-schoenen wordt de EcoPlush inlegzool van Ortholite® gebruikt. Deze wordt voor 25% uit ricinusolie en voor 50% uit recyclingmateriaal vervaardigd.

Het leren model TVL Sykkel voor het moderne dagelijkse fietsgebruik draagt het Green Shape Label, omdat het leer door de Duitse manufactuur Heinen bijzonder duurzaam wordt verwerkt. Bij het waterdichte fietsreismodel PVL Pavei STX gebruikt VAUDE exclusief het PFC-vrije Sympatex® membraan dat klimaatneutraal wordt vervaardigd en voor 100% uit gerecycled membraanmateriaal bestaat.

Stabiliteitsindex V-Flow

Verschillende activiteiten en terreinen stellen uiteenlopende eisen aan de stabiliteit van de opbouw van de zool. Vooral tijdens het afrollen in het bereik van de voorvoet en bij de torsiestijfheid van de schoen zijn dit beslissende factoren als het om het draagcomfort en de performance van een schoen gaat. De VAUDE-stabiliteitsindex “V-Flow” combineert schachtmaterialen, pasvorm en stabiliteit van de schoen en maakt een indeling aan de hand waarvan men op eenvoudige wijze persoonlijke behoeften op het gebied van activiteit en comfort kan indelen. De stabiliteitsindex reikt van 3 (flexibel) tot 9 (heel stijf).

Racefietsschoen “RD Snar”

Met drie racefietsschoenen vult VAUDE de bestaande leegte in de collectie fietsschoenen op. De racefietskleding met een uitgebreide collectie broeken, truitjes en weerbestendige kleding voor het hele jaar behoort al lang tot het VAUDE assortiment. De modelserie racefietsschoenen “RD Snar” biedt de varianten Pro, Advanced en Active. Alle modellen beloven performance op hoog niveau en onderscheiden zich vooral door het type sluitsysteem, dat naar keuze met twee varianten van een Boa®-draaisluiting in combinatie met een klittenbandsluiting of in het instapgedeelte alleen met klittenbandsluitingen leverbaar is. Alle modellen zijn met de stijve performance RD-zool uitgerust. De V-Flow 8-zool is een 3-gatszool voor alle gangbare racefietskliksystemen. De doorlopende nylonversterking biedt prestatiegerichte fietsers een hoge stijfheid, die maximale krachtoverdracht op het pedaal garandeert. Het hielplaatje is vervangbaar.

Het nieuwe topmodel Road Snar Pro combineert alles wat een goede racefietsschoen moet bieden: perfecte pasvorm, krachtoverdracht, ventilatie, lichtgewicht en een eenvoudige handling. Het naadloze PU-bovenmateriaal is PVC-vrij, vuilafstotend en zorgt bovendien voor de juiste stabiliteit en een hoog draagcomfort. De schoen kan door de Boa® L6 draaisluiting perfect en individueel aan de voet worden aangepast. Praktisch voordeel: ook tijdens de belasting zorgt het Boa® systeem ervoor dat u makkelijk kunt bijstellen. De schoen (maat 42) weegt slechts 272 gram en is daarom aangenaam licht om te dragen. Gelaserde ventilatiegaten in het voorvoetgedeelte en in de tong zorgen voor een aangenaam voetklimaat, ook bij de meer sportieve beklimmingen. De opgeruwde hielvulling alsook de anatomisch voorgevormde inlegzool ondersteunen de sportieve pasvorm en zorgen voor een comfortabel draaggevoel.

S18_7629_VAUDE_Ainsa_ChristophLaue_r

Green Shape leren schoen – voor het dagelijkse fietsgebruik in de stad

Voor alledaagse en citybikers biedt de TVL Sykkel de perfecte mengeling uit functie en een moderne, aantrekkelijke uitstraling. Het hoogwaardige hoofdmateriaal van gehydrofobeerd nubuckleer van Terracare® komt uit Duitse productie en wordt bijzonder milieuvriendelijk vervaardigd. Een teen- en hielkap dient als slijtagebescherming. Samen met een mesh-tong zorgen ventilatiegaten in de voorvoet voor een aangenaam voetklimaat. De perfecte pasvorm wordt afgerond door de Ortholite® inlegzool. Deze is in het pedaalgedeelte met een harder PU-schuim verstevigd en zorgt hierdoor voor een optimale krachtoverdracht. De innovatieve SUPtraction® R20 zool van 20% gerecycled rubber biedt een modern profiel met uitstekende grip zowel bij droge als bij natte wegomstandigheden. De gemiddelde stijfheid (V-Flow 5) zorgt voor een efficiënte krachtoverdracht op het pedaal en een aangename afrolbeweging bij het lopen. Door de afneembare afdekking is de schoen compatibel met gangbare kliksystemen. Het VAUDE Green Shape Label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame materialen.

Met Boa-draaisluiting en gebreide look

Zelfde doel – andere look. Het zoolconcept van de Travel & City-schoen TVL Skoj is hetzelfde als bij het leren model TVL Sykkel. Het design en de pasvorm zijn echter duidelijk sportiever. Het gebreide bovenmateriaal past zich perfect aan de voet aan en zorgt voor een aangenaam voetklimaat. Met de Boa®-draaisluiting kan de schoen snel en eenvoudig worden gesloten en past de schoen zich aan de vorm van de voet aan. Een reflecterend element aan de hiel biedt goede zichtbaarheid op de fiets in de vroege ochtend- en late avonduren.

S18_5632_VAUDE_Ainsa_ChristophLaue

Met droge voeten op fietsreis

Ook de serie van de klassieke fietsreismodellen is volledig vernieuwd en uitgebouwd. Het nieuwe topmodel TVL Pavei STX is waterdicht en houdt fietsreizigers ook bij regen stevig op de pedalen. Het voor 100% gerecyclede Sympatex® membraan is compleet PFC-vrij en zorgt door de goede luchtdoorlatendheid voor een aangenaam voetklimaat. De gemiddelde stijfheid van de zool met V-Flow 5 biedt een efficiënte krachtoverdracht op het pedaal en een aangename afrolbeweging bij het lopen. Door de afneembare afdekking is de schoen compatibel met gangbare kliksystemen. Van het model Pavei is er ook een versie voor dames en heren – zonder waterdicht membraan.

Adviesverkoopprijs:

  • RD Snar Pro                                     180,- EUR
  • RD Snar Advanced                           140,- EUR
  • RD Snar Active                                 100,- EUR
  • TVL Sykkel                                       160,- EUR
  • Men’s en Women’s TVL Skoj            170,- EUR
  • Men’s en Women’s TVL Pavei          120,- EUR
  • TVL Pavei STX                                  150,- EUR

Meer informatie over de fietsschoenen van Vaude is hier te vinden.

 van