05-05-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Vaude komt met een nieuwe moutainbike schoen

Als of Vaude al wist dat het voorjaar van 2011 zo mooi zou worden, hebben ze hun fietsschoenen assortiment uitgebreid met een luchtige schoen, de Placid RC. Er is veel mesh-materiaal gebruikt, dit ventilerende stofje zorgt ervoor dat je voeten genoeg lucht krijgen tijdens de warmere (zomer)dagen.

De Placid RC is compatibel met clipless pedalen met SPD aansluiting. Deze schoen heeft een stijve zool waardoor de druk op het pedaal een extra impuls krijgt. Deze zogenaamde ‘Pedal Bridge’ geeft extra kracht aan de voorvoet; de stijfheid van de zool is hierdoor vergroot wat de krachtoverdracht ten goede komt. Het profiel van de zool is voorzien van de ‘V-Gap’, dat zorgt voor een makkelijke geleiding van het pedaal naar de schoenplaat. De ‘Grip Lugs’ onder het smalle gedeelte van de voet hebben een anti-slip functie wanneer de voet niet op het pedaal gefixeerd zit.

Kenmerkend voor VAUDE fietsschoenen is de ‘Power Cage’, die zorgt voor een optimale overdracht tussen de voet en het pedaal. Dankzij de ‘Power Cage’ blijft de voet namelijk stabiel tijdens het ‘duwen en trekken’ van het pedaal. Ook zijn de fietsschoenen voorzien van een ‘Heel Clip’, dat ervoor zorgt dat de hiel goed vastzit in de schoen. De Placid RC beschikt over een ‘Power Strap’ om de schoen dicht te maken: dit betrouwbare sluitmechanisme geeft de voet een stabiele houding en is tijdens het fietsen nauwkeurig te verstellen. Ten slotte is voorkant extra versterkt ter bescherming van de tenen; de zogenaamde ‘Toe Cap’.

De adviesverkoopprijs is € 125,-.

 

 

 van