27-11-2017 - Mountainbiken, Nieuws

VAUDE Softshell Jacket Steglio: Cycling met Recycling

Recyclingmaterialen vinden steeds vaker hun weg naar nieuwe producten. Prima, vinden ook de productontwikkelaars bij VAUDE en zij zetten op het gebied van functionele kleding dan ook met nadruk materialen in waarmee waardevolle bronnen bespaard kunnen worden. Bij het technische softshell-jack Steglio zelfs op tweevoudige wijze.

Op het eerste gezicht ziet het nieuwe Steglio jack er uit als een klassiek softshelljack voor op de fiets. Het beschermt de sportieve biker, die ook bij ijskoude temperaturen op het zadel springt om ruwe wind en ijzige kou te trotseren. Voorgevormde mouwen en het verlengde rugpand zijn perfect op de zitpositie op het zadel toegespitst en verhinderen koudebruggen. Middels de borstzak kan het klimaat tijdens het fietsen worden gereguleerd en in de twee zakken met ritssluiting op de achterzijde van het jack berg je het noodzakelijke voor onderweg op. Reflecterende elementen zorgen rondom voor goede zichtbaarheid en aan de kleine reflectorlussen aan de achterzijde kan bij slecht zicht een knipperlicht worden bevestigd.

Bij VAUDE ligt naast de hoogste functionaliteit en complete bescherming voor fietsers, bij de productontwikkeling ook de  nadruk op milieuvriendelijke materiaalkeuze. Zo wordt in het seizoen winter 17/18 voor het eerst het nieuwe Windproof Green-membraan in VAUDE-producten toegepast. Voor de productie van dit 100% winddichte membraan wordt ten minste 25% op bio-gebaseerd of gerecycled materiaal gebruikt, daarnaast is het membraan volledig PTFE-vrij. Bij het Steglio Jacket wordt ook S-Café® olie gebruikt dat middels een speciaal proces uit gerecycled koffiedik wordt verkregen.

Ook voor het zachte fleecemateriaal aan de binnenzijde van het jack wordt recyclingmateriaal gebruikt. Hier zet VAUDES-Café® gerecycled polyester in, dat voor 100% uit gerecyclede materialen wordt verkregen. Naast gerecycled polyester van industrieafval wordt hier ook gerecycled en tot garen verwerkt koffiedik gebruikt.  Een functioneel neveneffect is de door de inhoudelijke stoffen van de koffie op natuurlijke wijze ontstane geurremmende eigenschap van het nieuwe materiaal. Daarmee wordt dus niet alleen bespaart op waardevolle bronnen, maar ook het gebruik van extra chemicaliën vermeden. Het basismateriaal is volgens het bluesign® systeem gecertificeerd, waarbij ook op maximale besparing van natuurlijke bronnen en het weren van schadelijke stoffen in het productieproces wordt gelet. Als waterafstotende afwerking van de buitenstof gebruikt VAUDE Eco Finish – een PFC-vrije impregnering.

Al deze punten leiden ertoe dat het Steglio jacket het eigen Green Shape label van VAUDE draagt. Het jacket is verkrijgbaar vanaf €170,- en voor meer informatie kun je terecht op de website van het vooruitstrevende merk. Check ook eens de gave video’s die ze maken, zoals onderstaande edit op het YouTube kanaal.

 van