19-04-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Veel wind maakt Ronde van Noord-Holland tot heroïsch succes

De 44e editie van de Ronde van Noord-Holland trok dit jaar 6500 deelnemers. Ondanks het bij vlagen regenachtige weer en de harde wind heeft het de sportieve toerfietsers niet weerhouden om op de fiets te stappen.  Vanaf de drie startlocaties Alkmaar, Hoorn en Oostzaan kozen de fietsers voor een route over 30 (jeugd), 40, 60, 110 of 160 km. De sfeer zat er vanaf het begin meteen goed in. Er werd volop genoten van de prachtige routes langs de in bloei staande tulpenvelden en typisch Noord-Hollandse dorpjes. Organisator Le Champion en de vele vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagde editie.

De Ronde van Noord-Holland is één van de oudste toertochten van Le Champion. Het is niet voor niets dat deze toertocht zo populair is! Grote groepen racefietsers stonden op 16 april 2016 dan ook weer aan de start voor de 110 of 160 km. Door de harde wind braken de vele polotonnetjes in veel echte waaiers uiteen. De deelnemers op deze twee langste afstanden doorkruisten een groot deel van de provincie via Castricum, Alkmaar, Schoorl, Medemblik en Purmerend. Op de 40 en 60 km kwamen vooral gezinnen, vriendenclubjes en beginnende racefietsers in actie. In een rustiger tempo maar even fanatiek, werd op de gezellige posten een stempel gehaald, zodat uiteindelijk bij de finish het felbegeerde tegeltje in ontvangst kon worden genomen.

Ronde-van-Noord-Holland-2

Jeugd Ronde van Noord-Holland
Voor het jeugd onderdeel van de Ronde van Noord-Holland reden tientallen kinderen een eigen toertocht van 30 km door het Wormer- en Jisperveld. Op de route vanaf startlocatie Oostzaan werd bij wielervereniging DTS een tijdrit over het 1.250 meter lange wielerparcours gereden. Dit jaar was er niet alleen voor kinderen met een racefiets een toertocht, maar was er ook een heuse dikke bandenrace. De snelste fietsers per leeftijdscategorie wonnen hier prijzen.

 Cheque voor de Hartstichting
Voor de Hartstichting werd vandaag een bedrag van € 6.293 bij elkaar gefietst. Dit prachtige bedrag is het resultaat van alle donaties, die de deelnemers bij hun inschrijving aan dit goede doel hebben gedaan. Bij de sporthal in Oostzaan werd de cheque feestelijk aan ambassadrice Dayenne Zwaagman van de Hartstichting overhandigd. 

Editie 2017
De 45e Ronde van Noord-Holland wordt gereden op zaterdag 15 april 2017. De inschrijving gaat op 7 november van start. Voor meer informatie kun je terecht op de volgende wesbite.

 van