10-01-2014 - Snowboarden, Nieuws

Veiliger off-piste boarden met The North Face®

North Logo

Steeds meer skiërs en snowboarders verleggen hun grenzen door off-piste te gaan en nieuwe gebieden te ontdekken. Diepe poedersneeuw, prachtige vergezichten en pittige routes; door off-piste te manoeuvreren, heb je pas echt het gevoel ‘diep in de bergen’ te zijn. Wil je echter optimaal genieten van een adrenalineverhogende ontdekkingstocht, dan is het wel zaak dat je je veilig voelt. Om elke bocht loert namelijk gevaar; denk alleen al aan ondergesneeuwde rotsen, plots opdoemende ravijnen, onzichtbare gletsjerspleten en niet voorziene lawines.

Essentieel bij off-piste skiën is allereerst een grondige kennis van het terrein en het sneeuwdek. De kleding en accessoires van The North Face® zorgen verder voor een nog veiliger gevoel. Dankzij onder meer het RECCO®-rescuesysteem dat in veel artikelen is geïntegreerd, ben je veel beter vindbaar als je onverhoopt in de problemen komt. De jacks, broeken, bibs en rugzakken bieden alles wat je tijdens je avontuur in een witte sneeuwwereld nodig hebt: warmte, kwaliteit, technologie, veiligheid en de nodige praktische toepassingen. Check hieronder een aantal artikelen uit The North Face®-collectie geschikt voor een veilig off-piste avontuur.

North1

Men Sickline Jacket: hit the snow jack
Kies twee mensen die bepalen waar een ski- en snowboardjack aan moet voldoen. Xavier de le Rue en Ian McIntosh zeg je? Precies, zo dacht The North Face® ook. De twee atleten ontwikkelden samen met het outdoormerk deze lichtgewicht jas die beschikt over het nieuwe 3L Gore-Tex® Pro en volledig gesealde naden. Het gevolg: jij skiet en snowboardt in het ultieme water- en winddichte jack dat ademt van de capuchon tot aan de naden. Je telefoon stop je veilig in een geïsoleerd en waterdicht zakje. De ingebouwde RECCO®-reflector zendt signalen uit in geval van nood. Prijs: 550 euro.

Men NFZ Pant: wie heeft de broek aan?

Bij een skibroek voor off-piste valt een intensief gebruik te verwachten. Dan is het dus zaak dat hij tegen alle omstandigheden is bestand. Daar hoef je je bij deze technische, functionele Gore-Tex® 2L-broek in ieder geval geen zorgen over te maken. Waterdicht, uiteraard. Ademend, zeker. Voorzien van zacht nylon voor extra comfort ook nog eens. Tijdens de meest hete afdalingen zorgen de ventilatieopeningen aan de binnenkant en de beenkappen van stretchmateriaal voor een goede luchtdoorstroming. De M NFZ Pant van The North Face® bevat een RECCO®-reflector voor extra veiligheid. Prijs: 280 euro. Voor vrouwen is voor dezelfde prijs de W NFZ Insulated Pant beschikbaar.

North2

Free Thinker Jacket: niet nadenken, maar dragen
Tegen tocht, voor tochten. Dat is de Free Thinker Jacket van The North Face®. Met dit Gore-Tex® Pro shell-jack denk je niet in beperkingen maar in vrijheden. Hoe afgelegen jouw off-piste afdaling ook is, de volledig gesealde naden en het Gore-Tex® 3L- en 70D-materiaal houden je lichaam droog en luchtig tegelijk. Het shell-jack is duurzaam en slijtvast, wat je een zeker gevoel geeft tijdens de ruigste tochten. Ontworpen in samenwerking met The North Face®-atleten Lucas Debari en Sage Catabriga-Alosa. En voorzien van een geïsoleerd en waterdicht telefoonzakje, duimlussen en RECCO®-reflector. Prijs: 500 euro

North3

Free Thinker Bib: geen bibbers meer
Deze broek met het nieuwe Gore-Tex® Pro is uitermate geschikt voor extreem winterweer. Nog waterdichter en voorzien van het ademende 3L Gore-Tex® Pro-membraan met 70 Taslan®-nylon. Het gevolg: deze skibroek is nog duurzamer dan andere broeken. De Free Thinker Bib is afneembaar en biedt mechanische stretch. Trek ook vooral de zomen op als je met deze broek een tocht gaat maken – het Loft Lift System® maakt dit mogelijk. Prijs: 475 euro.

Patrol 24 ABS-lawinerugzak: raak niet ondergesneeuwd
Belanden in een lawine is een reëel risico bij off-piste skiën of snowboarden. Met de Patrol 24 ABS-rugzak van The North Face® ben en voel je je stukken veiliger. Zo beschikt deze hoogwaardige tas over het geïntegreerde ABS Avalanche Airbag-systeem. Daarin ingebouwd: een door de gebruiker te activeren bus stikstof die razendsnel twee geïntegreerde, grote airbags opblaast – binnen drie seconden. Dit zorgt ervoor dat je in het onwaarschijnlijke geval van een lawine altijd aan de oppervlakte blijft. Daarnaast ben je dankzij deze rugzak veel beter zichtbaar en dus sneller te redden. Het ABS Avalanche Airbag-systeem kent een succesfactor van 95 procent en vergroot zo je overlevingskansen in off-piste gebieden. Deze rugzak is verkrijgbaar vanaf 800 euro, voor meer informatie over alle producten kan je natuurlijk terecht op de website van The North Face.

 van