19-12-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Verleg je grenzen met Canyon’s Torque & Sender

Zelfs als de sneeuw zijn intrede doet in de Europese bikeparks en op de populairste trails, komt Canyon in december nog met groot nieuws in de mountainbike wereld. Zo kunnen we tijdens de Kerstdagen smullen van een aantal gloednieuwe modellen, als dat geen feestmaal is! Up/Down kan in ieder geval niet wachten tot er een testbike onder de kerstboom ligt! 

Een week geleden lanceerde Canyon nog de nieuwe Spectral, de trail allrounder, nu is het tijd voor de Torque, een nieuwe aluminium versie van de Sender en de lancering van G5. Hiermee introduceert Canyon een volledig eigen lijn van sturen, stuurpennen en grips specifiek voor gravity rijden.

TORQUE

Unruly. Unbound. Unreal. Getest door Canyon’s freeride, enduro en downhill teams. De nieuwe Torque is niet een fiets om in een hokje te plaatsen. Met 175 mm veerweg aan de achterkant, verkregen door de nieuwe linkage en het driestaps veergedrag, initieel ontwikkeld voor de Sender CF, biedt de fiets ongeëvenaarde tractie en komt hij tot leven op de meest uitdagende trails en jump lines in het bikepark.

De combinatie van 180 mm veerweg aan de voorkant en dezelfde waardering van Categorie 5 voor zowel de carbon als aluminium variant als de Sender, resulteert in een fiets die stabiel voelt op hoge snelheid, terwijl hij zich ook net zo goed thuisvoelt bij grote sprongen. Super enduro, bike park, freeride, hoe je het ook noemt, de Torque is berucht als de alleskunner onder de gravity bikes. Nu is hij terug en beter dan ooit.

SENDER AL

Samen met Fabien Barel ontwikkeld en gebaseerd op dezelfde fiets waar Troy Brosnan zijn Wereldbeker op won in Vallnord. De Sender AL brengt racegenen naar een robuust aluminium frame. Hij biedt superieure grip en snelheid op ieder terrein. Elke fiets is uitgerust met een coil shock die gebruik maakt van het soortgelijke driestaps veergedrag als de carbon variant. Robuust en uitgerust met al de juiste componenten is de Sender AL er voor iedere downhiller. 

G5

Gravity componenten getest en gewaardeerd in de hoogste Canyon categorie: 5. Ontwikkeld vanuit de behoefte van Canyon om de hoogste kwaliteit te bieden met award winnend ontwerp. Uit de nauwe banden met de Factory Racing teams is deze nieuwe lijn van onverwoestbare sturen en stuurpennen ontstaan, die een nieuwe standaard zet voor mountainbike componenten. Diverse 2018 modellen van de Torque, Sender en Stitched modellen zijn uitgerust met deze nieuwe componenten en ze zijn ook verkrijgbaar in de Canyon webshop.

Alle nieuwe Torque CF, Torque AL en Sender AL modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar om te bestellen. Ga voor meer informatie naar de website van Canyon. Je kunt deze fietsen ook in het echt bewonderen op de Velofollies fietsbeurs.

 van