Vijf redenen om met het gezin te skiën in Paznaun

Eén vallei, vier dorpen en een breed scala aan wintersportmogelijkheden: in de wintergebieden Ischgl, Galtür, Kappl en See in de Paznaun-vallei (Oostenrijk, Tirol) een programma dat voor de hele familie leuk is. Zo zijn er all-inclusive hotels, verrassende weekprogramma’s, sneeuwspeeltuinen en unieke lesprogramma’s die optimaal afgestemd zijn op de eisen van jonge skiërs. Genoeg redenen om voor een familievakantie in Paznaun te kiezen.

#1. Family Fun
Kappl, See en Galtür zijn de familie hotspots in het Paznauntal waar kinderen centraal staan. De dorpen hebben brede en gevarieerde afdalingen ideaal voor een wintervakantie waar gasten samen met de kinderen willen skiën. Deze skigebieden zijn niet alleen gespecialiseerd in de behoeften van kleine gasten, maar kinderen kunnen zich ook verheugen op de nodige actie buiten de piste.

#2. Accommodaties in alle prijsklassen
In het Paznauntal vinden gasten accommodaties in diverse prijsklassen. Een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen zijn de Sunny Mountain accommodaties in Kappl. Zij bieden, onder het motto all-inclusive, een scala aan activiteiten en services voor het hele gezin die in de prijs inbegrepen zijn, zoals bijvoorbeeld de Sunny Mountain Kinderopvang.

#3. Kinderen altijd korting
Kinderen jonger dan acht jaar, vergezeld door een betalende volwassene, skiën geheel gratis in het Paznauntal. Wanneer ouders in het bezit zijn van een VIP Ski pass, skiën kinderen jonger dan 10 ook gratis, mits begeleid door een volwassene. De familiepas in Galtür geeft families ook veel voordeel. Zo skiën jongeren tot en met 18 jaar voor het kindertarief.

#4. Ook aan ‘daredevils’ is gedacht
Aan fun- en snowparken geen gebrek in het Paznauntal. Kleine en maar zeker ook grote daredevils vinden hier uitdagende zones met kickers, rials, ramps, funboxen en andere constructies die gebruikt kunnen worden. In Ischgl vinden gasten de Ischgl SkyFly, een twee kilometer lange zipline, op een hoogte van 50 meter, waarmee je met een snelheid van 84 kilometer per uur over het besneeuwde skigebied naar het dorp vliegt.

Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 meter, en de gunstige geografische ligging is de sneeuwzekerheid van november tot mei groot.

Meer informatie: www.paznaun-ischgl.com

 van