29-05-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Vooruitblik op de 2017 Mini Downhill Cup

Vanaf 18 juni trekt het MDC Circus met 5 wedstrijden door het land. Met slechts één wedstrijd in het voorjaar is het programma van 2017 lekker druk in de na-zomer en herfst. Nieuw dit seizoen, is de aansluiting van de provincie Brabant met de wedstrijd ‘Dak van Brabant’.

De Mini Downhill Cup trapt op 18 juni af op Bikepark Groningen. De wedstrijden in Groningen staan al sinds 2005 bekend om de sensationele wedstrijden die er worden gehouden. De helling in Kardinge is steil, hard en bezit woeste DH tracks. Pas op 27 augustus wordt de competitie vervolgd in Zeddam. Elk jaar zetten de bonkige achterhoekers van SFA Bikepark zich in voor een 100% natuurlijk parcours. Dit jaar verassen zij vriend en vijand met een track op een nieuwe heuvel!

In september start de Mini Downhill Cup in Nijmegen. Op 10 september zal het MDC circus hier aanmeren. De afgelopen drie jaar is de JEE-O City DH Nijmegen van MTB Lichtverzet uitgegroeid tot een legendarisch evenement. Afgelopen seizoen stonden zowel MDC’ers als Olympische BMX’ers aan de start, dus wees er voor inschrijving snel bij! Deelnemers van Groningen en Zeddam krijgen hierbij voorrang. 23 september gaat de MDC verder in Nuenen. Binnen de Gulbergen24, een grote 24 uurs MTB XC race, wordt van `Het dak van Brabant’ af gedenderd. Gulbergen24 is een enorm evenement met een dikke feesttent, gezellige camping en een machtig muziek podium. Deze wedstrijd rijden wij op de zaterdag zodat wij na afloop een feestje kunnen bouwen in de beruchte `Nacht van Gulbergen’

De afsluiter van 2017 wordt gereden op het parcours van Bikepark Spaarnwoude . Op 8 oktober zal het felle en korte parcours weer prachtige wedstrijden opleveren. Het compacte terrein met alle comfort van de faciliteiten van SnowPlanet geeft dit evenement altijd een extra sfeertje.

Het klassement
Hoe zal de clash tussen de jonkies, de gevestigde toppers en de veteranen dit jaar verlopen? Zijn Daniel Prijkel en Joey van Veghel nog wel save of is `the rising star’ Tristan Botteram dit jaar al sterker? En hoe sterk komen Mike Reinalda, Tim van Esch, Wolter Wolters en Ton Kaarsgaren voor de dag? Maar het interessantst, wat gaan de ouwe knarren als Rene Mulderij, Jelmer Pietersma en Martijn Verhoog nog kunnen?

De inschrijvingen zijn inmiddels geopend via de website van de Mini Downhill Cup. Wees er snel bij want er zijn slechts 100 startplaatsen beschikbaar. Kosten voor deelname bedragen €15,- en de aanvang van de eerste wedstrijd in Groningen is om 9:00 uur!

MDC17-KALENDER

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de mooiste beelden? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram en word abonnee om de nieuwste Up/Down Magazines op de mat te ontvangen (ook digitaal via de Soul Kiosk app)!

 van