27-01-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Wielerfestival Montferland & Specialized

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni vindt het Wielerfestival Montferland powered by Specialized plaats. Het Wielerfestival kent in haar vijfde editie een nieuw programma, met een tweedaags Mountainbike Weekend, een schitterende ToerCyclo op de weg (met Posbank, Nijmeegse én Montferlandse heuvels) en Kanjers voor Kanjers Kids Clinics. De inschrijving voor de Cross Country en de Marathon van het Mountainbike Weekend gaat op 1 februari open.

Het Wielerfestival Montferland powered by Specialized is gelijktijdig gepland met de Specialized Days, die plaatsvinden rondom het Europese hoofdkwartier van Specialized in ’s-Heerenberg. Door de combinatie wordt het voor deelnemers nog aantrekkelijker om naar het mooie Montferland af te reizen. Iedereen kan meedoen aan een prachtig evenement en tevens genieten van het schitterende Specialized-event met o.a. clinics, workshops, Test The Best, grouprides, rondleidingen en de beleving daaromheen.

Uiteraard kunnen deelnemers ook gebruik maken van verblijfsarrangementen om twee dagen te kunnen genieten! De gezamenlijke ambitie van Specialized en het Wielerfestival is om het Wielerfestival Montferland naar een hoger plan te tillen.

De inschrijving voor het mountainbike gedeelte van het Wielerfestival Montferland start op 1 februari. Voor de ToerCyclo kan vanaf 1 maart worden ingeschreven. Bekijk hieronder alvast het volledige programma, de promo of check de website.

Zaterdag 4 juni:

Zandgat ’t Peeske, Beek

Vanaf 13:30 uur Kanjers voor Kanjers Kids Clinics

14:00 MTB Cross Country 75 minuten

16:00 MTB Cross Country 120 minuten

Na afloop: feestje met herstelhap en -drank

Zondag 5 juni:

Kasteel Huis Bergh, ‘s-Heerenberg

7:30 – 9:30 start ToerCyclo

Vanaf 9:30 Kanjers voor Kanjers Kids Clinics

10:30 MTB Marathon 105 km

11:00 MTB Marathon 70 km

11:15 MTB Marathon 35 km

Reacties

Jos Kaal, voorzitter van Wielerfestival Montferland, powered by Specialized: “Ik ben ervan overtuigd dat we een enorme stap vooruit maken door de betrokkenheid van Specialized en het nieuwe programma. Hopelijk blijkt dat al direct als de inschrijvingen vanaf 1 februari opnieuw binnenstromen.”

Eugène Fierkens, Managing Director Specialized Europe: “Ik ben erg blij met de samenwerking met dit mooie evenement dat op onze drempel plaatsvindt. De Specialized Days bieden elke fietsliefhebber al een prachtige beleving, nu kan een bezoek daaraan ook nog gecombineerd worden met deelname aan evenementen in onze mooie heuvelachtige Montferlandse omgeving.”

 van