13-09-2019 - Wielrenblad, Nieuws, Magazines

Wielrenblad #3 2019

Het is weer tijd voor de nieuwe editie van Wielrenblad! Wielrenblad #3 ligt bij onze abonnees al op de mat. In deze editie gaan we onder andere op reis naar Wels in Oostenrijk. Ook hebben we meer informatie over de eerste hulp bij blessures. Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan  abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. 

Wels, Oostenrijk – Route

Bij fietsen in Oostenrijk denk je al snel aan de gruwelijk zware Ötztaler Radmarathon. Ondanks, of dankzij, die alpiene beproeving staat Oostenrijk niet bekend als ultiem fietsland. Onterecht, vindt het Noord-Oostenrijkse provinciestadje Wels. Wels is onbekend bij toeristen maar populair bij wielerploegen. We werden uitgenodigd om de proef op de som te nemen.

 

Eerste hulp bij blessures – in Balans

Achteruitrijden. Niet vooruitkomen terwijl anderen je fluitend voor- bijfietsen. Benen die op slot zitten, ondanks alle goede voorbereidingen. Pijn tijdens het fietsen, niet alleen fysieke pijn maar ook een gedeukte moraal. ‘Ik kan dit toch? Waar gaat het mis?’ Gedachten die je kan hebben als je ongemerkt rijdt met een blessure. Hoe kom je weer vooruit? Redacteur en profwielrenster Rozanne Slik deelt haar ervaringen en vroeg sportchiropractor Maarten Tielen om tips.

 

Zwaargewicht in het hooggebergte – reportage

Een week lang klimmen in de Dolomieten met vederlichte fietsmaten als je zelf ‘iets’ te zwaar bent. Een bekend fenomeen voor veel Nederlanders die tot de langste mensen ter wereld behoren en ook wel een plakje kaas lusten. Het blijkt ook een zware opgave voor zwaargewicht Bort Hartog. Een opgave die hij probeert te verlichten door hulp te zoeken bij enkele zwaargewichten uit het profpeloton.

 

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven en vijf keer per jaar het mooiste Wielren magazine op de mat hebben liggen? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad!

 

Inhoud:

6. Wels, Oostenrijk
18. Etalage
24. De Soigneur
26. Product reviews
30. Schwalbe Pro One
32. Thomas Kruithof
34. Bakkie doping
36. Eerste hulp bij blessures
40. Rondom Coo en Stavelot
46. Shimano service center
48. Matthias
54. Paaltjes
56. Najaarszon
66. Lapierre Xelius
68. Canyon Aeroad CF SLX 9.0 SL
70. Specialized Roubaix Pro
72. Merida Silex
76. Gravellen in Montferland
86. Canyon service center
88. Zwaargewicht in de bergen

 van