24-12-2019 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenblad X Up/Down

Voor het laatste magazine van het jaar is er een bijzondere samenwerking tussen Wielrenblad en Up/Down Mountainbike Magazine. Een speciale uitgave waarin beide hoofdredacteuren hun passie voor het fietsen met elkaar delen: de mooiste gear, de meest epische tochten en de beste tips om fietsend de winter door te komen.

We wensen je veel plezier met lezen. En wie weet, misschien tref je jezelf binnenkort op een andere fiets aan.

Op Ontdekkingstocht in Iraaks Koerdistan

Het Koerdische deel van Irak kenmerkt zich door rauwe bergtoppen en wilde natuur: op papier maakt dit het tot een onontdekt mountainbikeparadijs. Maar al het geweld dan? Is ons onschuldig vermaak mogelijk op een plek met zo’n gewelddadige recente geschiedenis? Tijd om poolshoogte te nemen en met eigen ogen te zien wat de (on)-mogelijkheden zijn

Interview Rob Hermans

Doe wat je leuk vindt, dan komt de rest vanzelf’. Rob Hermans (34) is een uitstekend voorbeeld van deze aloude regel. Hij bracht de afgelopen drie jaar elk vrij moment door op de fiets en dat leverde hem, behalve prachtige herinneringen, zowel de vrouw als de baan van zijn dromen op.

Winterspecial onderhoud

Welke discipline je ook beoefent op de fiets, herfst en winter zijn niet de beste seizoenen voor het materiaal. Voor mountainbikers en cyclocrossers lijkt het juist de bedoeling om alles zo snel mogelijk vies te krijgen. Maar ook met je racefiets, op de gebaande paden, kan je binnen de kortste keren een volledige drivetrain slopen. In de basis is het zo dat een vieze fiets sneller slijt, dus je kan maar beter zorgen dat hij schoon is. Er bestaat een enorm aanbod in schoonmaak- en onderhouds- middelen voor je tweewieler. Een aanpak om je fiets(en) deze winter in shape te houden, ongeacht het aantal kilometers.


4 – Inhoud
8 – Travel Koerdistan
22 – Moois
36 – Wetenschap op wielen kruisbestuiving
40 – Interview Rob Hermans
46 – Getest productreviews
56 – Techniek, hoe rolt een fiets?
62 – Winterspecial
64 – Winterspecial, warm blijven
70 – Winterspecial, verlicht rijden
76 – Winterspecial, onderhoud
80 – Getest, productreview
90 – Getest, Specialized Enduro
96 – Getest, BUFF 102 – Shoguide
110 – Getest, Cube Litening C:68X SLT
114 – Reportage Trans Pyreneeën race

Enthousiast over de samenwerking tussen Wielrenblad en Up/Down Magazine? Laat ons het weten via Facebook en Instagram!

 van