Wij mogen weer organiseren; Hago Limburgs Mooiste NOORD gaat door!

Op zaterdag 26 september 2020 kan er weer een toertocht gefietst worden. Arcen (Noord-Limburg) ontvangt dan de recreatieve fietsers weer met open armen, uiteraard op 1,5 meter afstand!

Jesse Linssen, directeur stg. Grand Ballon en organisator HLM NOORD: “Zoals wij het op kantoor zeggen, er brandt licht in de lange Corona tunnel en als je goed kijkt, misschien zie je dan zelfs het einde van de tunnel in zicht komen. Na maanden van onzekerheid mag er weer georganiseerd worden. En daar zijn wij heel blij mee!”

Niet alleen de wielrenners zullen verwend worden met nieuwe routes. Hago Limburgs Mooiste NOORD 2020 biedt voor de deelnemers MTB namelijk drie nieuwe routes aan met de totale parcourslengte van 110 km. Via de afkortingen kunnen de deelnemers de kortere varianten rijden van 85 km en 50 km. Het parcours gaat over 90 % onverharde wegen met zandpaden, single tracks, stevige klimmetjes en technische afdalingen. Het is een spectaculaire route door o.a. het natuurpark De Maasduinen, langs beide kanten van de Maas.

NIEUW dit jaar zijn de prachtige Gravelroutes. De hoofdroute is ook hier 110 km lang, maar deze kan men afkorten naar 80 km.  De routes lopen langs de zuidkant van de Maas naar het zuiden en weer terug. De routes dansen over de grens van Nederland en Duitsland en gaan door zeer verassende natuurgebieden als het Hieronder Buschberge, Heidemoore, Brachterwald en terug langs de grens naar de Kasteeltuinen in Arcen.

“Bij de organisatie houden wij uiteraard rekening met de geldende richtlijnen van het RIVM”, zegt Jesse. “Komende tijd zullen wij hierover nog overleggen hebben met de verschillende instanties. Wat in ieder geval al zeker is, is dat er weer in groepen gefietst mag worden. Op de start- en finishlocatie en de verzorgingsposten onderweg zullen wij rekening houden met de gevraagde maatregelen.”

Ook weer toe aan een mooie toertocht? Schrijf je dan snel in!

(I.v.m. de Corona maatregelen hebben wij het aantal deelnemers moeten limiteren, dus VOL = VOL.)

Voor meer informatie over deze toertochten check de website van de organisatie.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van