23-05-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Wolvenberg voegt Alpinestars toe aan merkenportfolio

We kennen Wolvenberg misschien niet allemaal, maar al jarenlang zorgt het bedrijf ervoor dat de distributie van meerdere grote merken binnen de Benelux georganiseerd plaats vindt. Binnenkort zal het bedrijf ook zorgen voor de verspreiding van Alpinestars.

Het Italiaanse merk, met hoofdzetel in Asolo, is de producent van technische & beschermende kleding voor extreme sporten zoals Motorsport, Motorcross, Autosport, BMX en Mountainbike.

De naam Alpinestars is afgeleid van de Engelse vertaling van de Italiaanse bloem ” Stella Alpina” die hoog in de bergen vlakbij Asolo groeit. Het succesverhaal ontstond in 1963, toen Sante Mazzarolo de eerste producten ontwierp. In het verleden droegen vele grote namen zoals Michael Schumacher, Fernando Alonsoen, Jenson Button de Alpinestars producten. Vandaag zijn de ambassadeurs onder andere Max Verstappen, Felipe Massa, Marc Marquez en Clément Desalle.

Sinds de jaren 90 is het assortiment verder uitgebreid. Alpinestars is inmiddels een van de leading brands op het gebied van beschermende kleding en schoenen in auto- en motorsport. Daarnaast staan ze bekend om hun verfijnde, Italiaanse, stijl die zo nu en dan enigszins rebels lijkt. Het Mountainbike-assortiment van Alpinestars zal vanaf het voorjaar 2018 in de Benelux te verkrijgen zijn.

In de MTB-scene is Alpinestars ook vertegenwoordigd door top-rijders. Hieronder vinden jullie een video met endurospecialist Jerome Clementz in de hoofdrol!

 van