20-11-2018 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

World Ski Award voor Val Thorens als beste skidorp

Tijdens de World Ski Awards is Val Thorens met 1,8 miljoen stemmen opnieuw verkozen tot ‘Beste skidorp ter wereld’. Daarmee laat het populaire skigebied wereldwijd gerenommeerde dorpen zoals het Oostenrijkse Kitzbühel en het Zwitserse Verbier achter zich. De wintersportplaats werd bovendien voor de zesde keer op rij verkozen tot ‘Beste skidorp in Frankrijk’. 

De prijzen werden uitgereikt tijdens de World Ski Awards, dat voor de zesde keer werd georganiseerd en dit jaar plaatsvond in Kitzbühel, Oostenrijk. De World Ski Awards is de enige wereldwijde prijsuitreiking die wintersportorganisaties die nét een stapje verder gaan beloont. In twee publieke stemrondes wordt het beste skidorp bepaald.

Voor Val Thorens is het winnen van de award een bekroning van het teamwork, waarbij het personeel onder het motto ‘Live United’ continu alles uit de kast haalt om het hoogste niveau te bereiken. Niet alleen in de winter, maar ook in toenemende mate in de zomer. Zo finisht komende zomer de laatste bergrit in de Tour de France in Val Thorens en wordt de lift vanuit het dorp naar hét uitzichtpunt van het gebied – de Cime Caron – volledig vernieuwd. De kers op de taart is het nieuwe sport- en cultuurcentrum dat in 2020 geopend wordt.

 van