X-project – verbazingwekkende en nooit eerder vertoonde beelden

X-project is uniek in de wereld en belichaamt een combinatie van verschillende sporten in het adembenemende sneeuwlandschap van het Engadiner gebergte in Zwitserland. Windsurfen in poedersneeuw naast speed riding, snowboarden en snowkiting.

Bizarre beelden

Een droom komt uit met een project dat in de loop der jaren is gepland. Voor het X-project zijn ‘s werelds beste atleten uit een breed scala aan sporten samengebracht en is er een film gemaakt in de dromerige bergen van het Engadin, Zwitserland, waarmee er verbazingwekkende en nooit eerder vertoonde beelden zijn gemaakt.

Het unieke aan het X-project is de combinatie van verschillende sporten in de sneeuw. In de geschiedenis van de wintersport zijn deze sporten nog nooit op deze manier gecombineerd. De foto’s en filmopnamen zien er onwerkelijk uit, you can feel the rush of riders. X-project toont fascinerende beelden en opent nieuwe dimensies in de wintersport.

X-project 2021

Legends

Levi Siver uit Maui en Balz Müller uit Biel in Zwitserland tekenen de “X” in de ongerepte powder snow slopes met alle benodigdheden voor een ‘sneeuw windsurf’ sessie in het Engadiner gebergte. De windsurf legend Levi Siver is een van ‘s werelds beste big wave windsurfers. In zijn geboortestad Maui-Hawaii surft hij world’s biggest waves in Hookipa en Jaws. De Zwitserse vertegenwoordiger Müller is een pioneer in de foil sport. Hij is de regerend Wereldkampioen Windsurf Foil en won eerder dit jaar de Wing Foil World Cup in Tarifa.

X-project 2021

De atleten van the air in het X-project zijn Maxime Chabloz met de snowkite en Ueli Kestenholz met de speedrider. Maxime Chabloz is een multisporttalent en Junior Wereldkampioen freestyle Kitesurfen en tegelijkertijd Junior Wereldkampioen Freeride Skiën. Hij brak ook door bij de mannen en won de eerste Kite Freestyle World Cup in Brazilië. Ueli Kestenholz is ook een multisport legend en is een meervoudig World Cup winner en Olympisch deelnemer aan alpine snowboarden. Ook heeft hij twee keer de X-Games gewonnen. Na zijn actieve tijd als snowboarder is Ueli Kestenholz overgegaan in een pioneer op het gebied van speed riding en is hij een van ‘s werelds beste speed riders.

X-project 2021

Het X-projectteam wordt gecompleteerd door de Oostenrijkse snowboardfreeride-legende Flo Orley, die meer dan 10 jaar actief was op de Freeride World Tour en verschillende tourstops heeft gewonnen. Zijn grootste successen zijn een Vice World Champion titel op de Freeride World Tour en de overwinningen op de legendarische Engadinsnow Freeride Contest.

X-project 2021
X-project 2021

Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van