16-04-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Zipp steunt ’s werelds beste triatleten

Bij Zipp zijn technologie en triathlon onafscheidelijk. De triathlon wedstrijden zijn voor Zipp de ideale manier om hun producten te testen. De top triatleten zijn dan ook partners op het gebied van snelheid en innovatie. Zipp is de trotse sponsor van een aantal toptriatleten die zij voorzien van aerodynamische voorwielen, dichte achterwielen, aerodynamische sturen en banden.

Beeld: Nils Nilson

In 2014 hebben de Zipp triatleten een aantal historische overwinningen en wereldtitels behaalt. Dit jaar richten de atleten zich op het einde van het seizoen in Kona of op de Olympische Spelen van 2016.

Langeafstandsatleet Jordan Rapp, is een echte fiets technoloog en triatleet. Jordan werkt nauw samen met SRAM om ze te helpen met productideeën, evaluatie en feedback. Jordan Rapp zegt: ‘’Het merk Zipp sprak mij al heel snel aan.’’ Ik dacht: ‘’Op een dag wil ik Zipp atleet zijn.’’ Dit kwam vooral omdat Zipp bljft innoveren. Jordan sluit af: ‘’Ik ben blij dat ik Zipp atleet ben en Zipp kan helpen om de beste producten voor iedere atleet te ontwikkelen.’’

Zipp steunt de Britse broers Alistair en Jonny Brownlee, die respectievelijk een eerste en derde plek op de Spelen van Londen 2012 behaalden. De broers bereiden zich dit jaar voor op de spelen van 2016. Daarnaast sponsort Zipp sinds dit jaar de getalenteerde Zuid-Afrikaan Richard Murray, hij won pasgeleden de New Plymouth ITU World Cup. Paula Findlay uit Canada en Ashleigh Gentle uit Australië komen ook in de ITU World Cup uit met de producten van Zipp.

Voor meer informatie over de Zipp producten kun je terecht op de website van Zipp.

 van