13-07-2021 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Review: 226ERS sportvoeding voor wielrenners

Het Spaanse sportvoedingmerk 226ERS komt uit de triatlonwereld en is vastbesloten de wielerwereld te veroveren. Sinds dit jaar zijn ze dan ook partner van het Movistar Cycling Team. Met toprenners als Annemiek van Vleuten en Alejandro Valverde. Waarom die ietwat gekke naam? Wel, 226 kilometer is de totale afstand van de hele triatlon. Wielrenners kijken vaak met een beetje mededogen naar die gekke triatleten, maar het staat vast dat ze professioneel met hun sport omgaan. Dus dat belooft veel goeds.

Alle producten zijn glutenvrij, bijna volledig ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten en zonder toegevoegde suikers. Ze stuurden ons een paar proefpakketten toe om eens te proberen. Onze favoriet was de High Energy Gel, die niet alleen prima smaakte, maar die ook een serieuze energieboost gaf, die bovendien lang aanhield, zonder aansluitende inzinking. De belangrijkste bron van koolhydraten in de gel is cyclodextrine, dat zorgt voor een verbeterde en efficiëntere aanvulling van glycogeen.

Energy GeL sportvoeding

Ook de Race Day Dark Chocolate Bar kon ons bekoren, net als de lekker zoet-zoute Vegan Gummy Bar tjokvol elektrolyten, waarbij elke smaak ook zijn eigen samenstelling heeft, bijvoorbeeld cafeïne of juist aminozuren.

Race Bar sportvoeding

De Red Fruits isotone sportdrank smaakte ons iets te veel naar Hubba Bubba, maar de aardbei-hersteldrank beviel uitstekend. Erg benieuwd zijn we naar de Vegan Oat Bars, die we helaas nog niet konden proberen.

Benieuwd naar de sportvoeding van 226ERS? Bekijk dan de website. Wil jij kans maken op een proefpakket? Bekijk dan de win actie hier!


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van