11-04-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Magazines

Access #1 2017

De nieuwe Access is ready to be read! Wederom boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de kitewereld. Hieronder alvast een kleine scoop van de artikelen uit de nieuwste uitgave en een preview om alvast in de stemming te komen. 

IJsland het paradijs, maar dan anders

Paradijs, een woord dat vaak wordt afgeschilderd als een verlaten tropisch eiland, een mysterieuze plek die comfort en warmte uitstraalt. Elke kitesurfer droomt van kokospalmen, blauwe lagunes, zon en een warme bries. Met het Manera-team kwamen we in een ander paradijs terecht: IJsland.

The power of boots

Als het om de verbinding van je voeten met je board gaat, hebben kiters de nodige vrijheid om te kiezen: straps, strapless (surfboard) en boots. Over die laatste mogelijkheid bestaan verwarrende verhalen. Kun je ze alleen dragen als je wakestyle vaart en dus ervaren bent? Of kun je je er ook in vertonen met iets mindere skills?

Airush Diamond kite & board

Kitegear voor vrouwen, al jaren heb ik er een haat-liefde verhouding mee. Tof natuurlijk, dat de merken hun best doen om onze sport voor de dames wat aantrekkelijker te maken. Dat mag best in de vorm van een fleurig printje of een paar aangepaste afmetingen. Interessanter wordt het wanneer een merk niet de tekortkoming van de vrouw ten opzichte van een man benadrukt, maar juist laat zien wat de kitende vrouw wél kan. En op het moment dat kersvers wereldkampioene Bruna Kajiya een vrouwvriendelijk setje aan durft te prijzen en zegt dat je er serieus mee kunt rippen, dan moeten we de Airush Diamond Series natuurlijk wel een kans geven.

Wil jij deze gave artikelen niet missen? Bestel Access #1 dan snel in onze webshop of word abonnee en kies uit een van de vette gratis welkomstacties! Daarnaast kun je het nummer uiteraard ook in onze Soul Kiosk App bekijken!

 van