22-05-2020 - Kitesurfen, Magazines

Access #1 2020 is uit!

De eerste editie van Access in 2020 is nu verkrijgbaar! In deze editie reizen we af naar Brazilië, krijgen we reistips en krijgen we te horen wat nou écht belangrijk is bij wedstrijden. Ook testen we nog een aantal kites en boards en leren we nog een paar vette tricks. Nog geen abonnee? Niet getreurd want hij is natuurlijk ook los te vinden in onze webshop. Hieronder geven wij alvast een klein voorproefje van het magazine.

Baggeraars in Brazilië

In het noordoosten van Brazilië is windenergie volop in ontwikkeling. Ieder jaar ziet Jan Willem Markvoort nieuwe windmolenparken ontstaan langs deze kustlijn. Niet vreemd omdat ook hij in de loop der jaren heb ervaren dat het noordoosten van Brazilië een van de meest windzekere locaties is om te kitesurfen. Zeker in de periode van augustus tot november. Van Oord is een internationale onderneming, onder andere gevestigd in Brazilië. Om de zichtbaarheid te vergroten en op een unieke manier aandacht te vragen voor de rol van zijn werkgever in de offshore wind hebben zij de 800 kilometer lange downwinder van Fortaleza naar Soa Luis georganiseerd.

Wat neem je mee op reis?

Eindelijk heb je dat vliegticket geboekt naar die exotische kitesurf- bestemming. Je kijkt ernaar uit om voor de kust van die parelwitte stranden in Brazilië te kiten of op die hoge golven in Zuid-Afrika of Mauritius te surfen. Maar wat neem je nu mee om een onvergetelijke kitesurftrip te beleven zonder al te grote zorgen? Jalou Langeree, Annabel van Westerop en Gijs Wassenaar geven hun persoonlijke reistips.

De score is….

Er zijn meerdere disciplines in het kiten waarbij je een jury nodig hebt: bigair, parkstyle en de freestylen. In dit artikel geven international judge Tom Schouten en big air-kanon Lasse Walker je kort een inkijkje in het brein van een jurylid. Zo weet je volgende keer zelf ook beter waar je op moet letten als je – live of via Youtube – een wedstijdje volgt.

Inhoud

8. INSPIRE
16. BAGGERAARS IN BRAZILIË
28. REISTIPS VAN JALOU, ANNABEL EN GIJS
36. FRESH
46. HOW2 UNHOOKED BACKROLL
48. TRAVEL TAHITI MET CHARLOTTE
58. HOW2 STRAPLESS AIR
60. WAAR LET DE KOTA-JURY OP?
62. WIPE OUT OP JAWS
68. INTERVIEW JAN MARCOS RIVERAS
70. TRAVEL VIANA, PORTUGAL
76. REVIEWS
98. CLOSE-OUT 


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van