30-08-2019 - Kitesurfen, Nieuws, Magazines

Access #3 2019

Leren kitesurfen op zee, stap voor stap de Darkslide onder de knie krijgen en zweven over de golven met Wave foiling. Dit alles en nog veel meer lees je in Access #3 2019! Abonnees komen dit 100 pagina dikke nummer tegen op hun deurmat of digitaal in de broekzak via de Soul Kiosk App. Nog geen abonnee? Niet getreurd want hij is natuurlijk ook los te vinden in onze webshop.  Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Access en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus.

Eerste keer op zee

Kitesurfen op zee. Veel kitesurfers hebben moeite om de overstap te maken van vlak water naar zee. Golven en stroming maken het lastig eren vooral vrouwen durven niet zo snel de Noordzee op. We vroegen de experts om advies. Twee ervaren kitesurfleraren, Guido Nijzink en Mike Kranenburg, leggen uit wat je moet doen om veilig en met plezier je eerste meter op zee te maken.

How2 Darkslide

De darkslide is een elegante move die niet gevaarlijk is, maar wel laat zien dat de rijder in kwestie finesse en stijl heeft. Big-air grootmeester Lasse Walker blijft deze keer dicht op het water en leert jou deze heerlijke move in 4 stappen onder de knie te krijgen.

Roadtrip Madagaskar

De eerste locatie is Anakao in het zuidoosten van Madagaskar. De kitesurfspot heeft goede golven, maar is ook een prima plek om strapless te freestylen. Om er te komen moet je eerst verschillende vormen van transport nemen. Onder andere een ossenwagen een boot. Eenmaal aangekomen wordt het team verwelkomd door de locals die voor de gelegenheid de kitespullen die het team tien jaar geleden had achtergelaten heeft opgetuigd. Heel goed meegedacht.

Yoga & kitesurfen

Of je nu toe bent aan je eerste handlepass of net de waterstart beheerst. Elke kitesurfer doet bij z’n sessies een beroep op zijn lichaam. Het is daarom essentieel dat je je lichaam zowel flexibel en sterk maakt én houdt. Dit is exact wat het beoefenen van yoga voor je doet. Daarnaast heeft yoga nog een aantal andere interessante voordelen. Na het lezen van dit artikel weet je waarom ook jíj die mat op moet.

Voor dit nummer zijn weer een hoop kites en boards getest. Zie hieronder de inhoudsopgaven met alle reviews op een rijtje! 

 

Inhoud:

8. Interview Airton
16. Eerste keer op zee
22. How2 Darkslide
26. Fresh
40. Roadtrip Madagaskar
50. Interview Maarten
56. Hoe word je IKO-instructeur?
62. Foilen in de golven
68. Yoga & kitesurfen
72. Interview Alex
84. Reviews
84. CORE XR6
86. OZONE ALPHA V1
88. OZONE AMP V1
90. OZONE HYPERLINK V2
92. OZONE REO V5
94. SLINGSHOT RAPTOR
96. F-ONE SLICE
97. SLINGSHOT MISFIT
98. ZIE JE LATER OP HET WATER

 van