03-09-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Achtste editie Man of the Dam

In het weekend van 26 en 27 oktober vindt bij Kitecenter Natural High op de Brouwersdam het freestyle kitesurfevenement ‘the Man of the Dam’ voor de achtste keer plaats. Tijdens de jaarlijkse Freestyle Kitesurf Contest krijgen talentvolle kitesurfers tot 18 jaar de kans  om hun skills te laten zien en zichzelf op de kaart te zetten in het Nederlandse Freestyle wedstrijdvaren. Zij zullen op de Noordzee de strijd aan gaan om uit te vechten wie de mooiste sprongen kan maken en de moeilijkste trucs uit kan voeren.

De professionele jury zal nauwlettend in de gaten houden wat de moeilijkheidsgraad is van de sprongen en tricks, maar ook originaliteit, stijl en uitvoering zijn belangrijke graadmeters. Onder meer tweevoudig wereldkampioen Youri Zoon plaatsnemen op de jurystoel.

Wanneer de wedstrijddag zal plaatsvinden is afhankelijk van de weersvoorspellingen en dit zal natuurlijk op tijd bekend gemaakt worden door Natural High. Bekijk voor meer informatie en het inschrijfformulier de pagina van Man of the Dam op de website van Natural High. Overigens zal op zaterdag 26 oktober bij Beachclub Natural High het kitesurfseizoen traditioneel afgesloten worden met een knallend eindfeest waar iedereen vanaf 9.00 van harte welkom is.

 van