13-08-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Bauke Mollema laat Groningen zien tijdens Bauke Mollema Tocht

Bauke Mollema ontving zondag 1.750 fans die meededen aan de Bauke Mollema Tocht. De renners fietsten 65, 110 of 165 kilometer door het trainingsgebied van de Groninger. De Vismarkt in hartje Groningen was omgedoopt tot wielerwalhalla, waar ook de teambus van Trek-Segafredo te bewonderen was. Natuurlijk had Mollema alle aandacht voor de deelnemers en werden er veel foto’s gemaakt met de tourheld. De renner van Trek-Segafredo genoot zichtbaar van zijn fandag.

Voor het zesde jaar ontving Bauke Mollema zijn fans in Groningen. Op de Vismarkt kwamen honderden fietsers bijeen. Niet alleen fietsers uit de omgeving, maar ook ver daar buiten. Veel fietsers bleven na afloop gezellig zitten en ook het winkelend publiek in Groningen nam een kijkje bij de tourheld. De fietsers konden een kijkje nemen in het leven van profrenner Bauke Mollema en met bewondering werd de teambus bekeken. De nuchtere Groninger nam alle tijd voor een praatje en een foto en passievol liet hij zijn zelf uitgezette routes zien.

Het was heerlijk fietsweer voor een route van 65, 110 of 165 km, met af en toe een windvlaag, maar er was ook zon. De deelnemers lieten zich graag uit de wind houden door Bauke Mollema. Vol trots fietste Mollema als echte kopman voorop bij één van de vele pelotons die door het Groningse en Friese landschap trok. Hoogtepunten onderweg waren het fraaie Nationaal Park Lauwersmeer en de stuiterende kasseien in Zuidwolde. Twee uitdagende tussensprints onderweg zorgden voor een extra stimulans. De eerste sprint was bij Pasop, waar de deelnemers konden mollemalen. Bij de sprint over de kasseien in Zuidwolde was de tweede uitdaging. De snelste man en vrouw per locatie vielen hierbij in de prijzen. Dat Bauke een echte winnaar is, moest hij natuurlijk wel even bewijzen. Hij liet zijn fans onderweg zijn kwaliteiten zien.

Na de finish overhandigden organisator Le Champion en Bauke Mollema, namens de deelnemers, een cheque van €2322,50 aan het goede doel Fiets voor een Huis. Arry Wegdam van Fiets voor een Huis nam de cheque in ontvangst.

Mollema kijkt met een goed gevoel terug op de dag. Op naar de zevende editie. Houd hiervoor www.baukemollematocht.nl in de gaten. Lees ook zeker het artikel over Bauke en de Bauke Mollema Tocht uit Wielrenblad #2 2018. Dit artikel kun je elders op de website terug vinden, hier om precies te zijn.

 van