05-11-2014 - Snowboarden, Nieuws

Bergans Freeride Opening

Van 28 november tot 3 december vindt de 21e editie van de Bergans Freeride Opening plaats in Les Deux Alpes. Dit jaar een speciale freeride edition. De organisatie bestaat volledig uit snowboarders en skiërs die al jarenlang meedraaien. Ervaar hun passie en geniet van het feit dat je kunt leren van de echte pro’s. 

Afgelopen jaren is er tijdens dit evenement heel veel prachtige, diepe poedersneeuw gevallen waardoor geplande onderdelen niet door konden gaan. Er lag gewoon te veel powder. Niemand baalde want iedereen was lekker door de poeder aan het knallen. De organisatie kiest er daarom voor om er een freeride opening van te maken. Zo veel mogelijk snowboarden en skiën met elkaar. Op (en buiten) de beste pistes en met freeriders die ook de deelnemers iets kunnen leren. Alles staat in het teken van (gecontroleerd) je grenzen verleggen en genieten met elkaar van de bergen en de sneeuw.

In het kort

  • Gratis clinics voor de deelnemers, gegeven door de beste freeriders uit Nederland & België.
  • Aandacht voor ‘respect & safety’ tijdens avalanche awareness clinics.
  • Freeride testmateriaal van seizoen 2014/2015
  •  Gezelligheid & apres ski
  • Dagelijks een vertoning van een freeride film

Bergans Powder King or Queen

Uit alle actiefoto’s van de deelnemers worden aan het einde van de week de mooiste drie geselecteerd en beloond met een mooie prijs. De winnaar mag zich Powder King of Queen noemen.

Voor meer informatie en om deze trip te boeken kun je hier terecht.

BFO_flyer_big_front

 van