04-11-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Bucket Trail: De Hacklberg

Saalbach-Hinterglemm is in de winter een (après-)ski paradijs bekend bij veel nederlanders. Wat minder mensen weten, is dat het gebied een groot deel van zijn liften zomers openstelt voor mountainbikers. Met ondersteuning van de lift kan je letterlijk honderden kilometers singletrail rijden. We beschrijven hier de parel van het gebied: de Hacklberg.

de-hacklberg

Vanuit Hinterglemm rij je via een fietspad de vallei uit richting saalbach. Hier pak je de gondel schattberg X-press naar de top. Vervolgens maak je een korte afdaling voordat je aan een steile klim van een kwartier begint. Bovengekomen bij de Westgipfelhütte sta je aan de start van een prachtige afdaling van dertig minuten.

Reisinformatie: We zijn de trail begonnen en geëindigd bij Hotel Hasenauer onderaan de afdaling. Zo ben je in luttele seconden aan het bier na een lange dag Hacklberg rijden. Het hotel heeft een ruimte om fietsen op te bergen en om aan ze te knutselen. Om de hoek zit een fietsenwinkel met de mooiste afspuitcabine die we ooit hebben mogen aanschouwen. De zoon van de hoteleigenaar is bovendien en erg goede mountainbikgids.

Fietsen in wintersport paradijs Saalbach-Hinterglemm. We reden met Up/Down door het gebied van de Hacklberg. Deze route moet je echt een keer gereden hebben. Download hier het GPX bestand zodat je de route zelf kunt fietsen.

[ hana-code-insert ] 'Hacklberg2' is not found

Voor het volledige artikel bestel je hem via onze webshop. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende trails vijf keer per jaar op de deurmat krijgen? Neem dan een abonnement op Up/Down. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App.

Word-abonne---banner---UpDown

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van