04-11-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Bucket Trail: De Hacklberg

Saalbach-Hinterglemm is in de winter een (après-)ski paradijs bekend bij veel nederlanders. Wat minder mensen weten, is dat het gebied een groot deel van zijn liften zomers openstelt voor mountainbikers. Met ondersteuning van de lift kan je letterlijk honderden kilometers singletrail rijden. We beschrijven hier de parel van het gebied: de Hacklberg.

de-hacklberg

Vanuit Hinterglemm rij je via een fietspad de vallei uit richting saalbach. Hier pak je de gondel schattberg X-press naar de top. Vervolgens maak je een korte afdaling voordat je aan een steile klim van een kwartier begint. Bovengekomen bij de Westgipfelhütte sta je aan de start van een prachtige afdaling van dertig minuten.

Reisinformatie: We zijn de trail begonnen en geëindigd bij Hotel Hasenauer onderaan de afdaling. Zo ben je in luttele seconden aan het bier na een lange dag Hacklberg rijden. Het hotel heeft een ruimte om fietsen op te bergen en om aan ze te knutselen. Om de hoek zit een fietsenwinkel met de mooiste afspuitcabine die we ooit hebben mogen aanschouwen. De zoon van de hoteleigenaar is bovendien en erg goede mountainbikgids.

Fietsen in wintersport paradijs Saalbach-Hinterglemm. We reden met Up/Down door het gebied van de Hacklberg. Deze route moet je echt een keer gereden hebben. Download hier het GPX bestand zodat je de route zelf kunt fietsen.

[ hana-code-insert ] 'Hacklberg2' is not found

Voor het volledige artikel bestel je hem via onze webshop. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende trails vijf keer per jaar op de deurmat krijgen? Neem dan een abonnement op Up/Down. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App.

Word-abonne---banner---UpDown

 

 van