16-12-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Cabrinha X-breed pro Review

De Cabrinha X-Breed is een crossover surfboard waarmee je strapless kunt freestylen en waveriden. Er zijn drie versies: de ‘normale’ bamboe-versie, een foil-versie en de door ons uitgeprobeerde Pro-versie. Deze Cabrinha X-Breed Pro-versie is nieuw in de lijn en heeft een andere bouwwijze.

Cabrinha X-Breed pro

De Cabrinha X-Breed Pro heeft in plaats van een kurk- en bamboelaag een laag honeycomb. Dit maakt het board super licht van gewicht. Verder heeft de Cabrinha X-Breed Pro een carbon-stringer. Dit geeft het board z’n stijfheid. In vergelijking met vorige edities van de X-Breed is de rockerlijn wat vlakker geworden en is er een channel toegevoegd in het midden. Dit maakt de X-Breed een snel board. Hij planeert iets later aan dan vergelijkbare boards maar eenmaal in plané vlieg je over het water. Dat vraagt wel een sterke ‘voet’ en je moet je aandacht erbij houden. Je moet de Cabrinha X-Breed Pro actief varen.

Cabrinha X-Breed pro

De Cabrinha X-Breed pro reageert super direct op voetsturing en vaart hierdoor erg levendig. Hij wil het liefst bij elke chopgolf de lucht in of de bocht door. Springen gaat daardoor erg makkelijk. De pop is hoog en in de lucht blijft het board goed aan je voeten plakken. Bij harde wind moet je het board wel vastpakken of goed tegen de wind insturen anders waait-ie door het lage gewicht weg. Door de brede neus kun je stabiel op de voorkant landen.

Cabrinha X-Breed pro

Hoogtelopen gaat best makkelijk door de parallelle outline en vlakke rockerlijn. Vaar het board dan wel wat meer voorop. Bij het golfrijden zijn de directe stuureigenschappen en de hoge snelheid fijn. Je gaat met top speed richting
je topturn en je kan hem zowel lang als kort draaien. De Future-thruster-vinnen en scherpe rail achter geven je ondertussen voldoende grip.

Cabrinha X-Breed pro

De Cabrinha X-Breed Pro komt standaard met een tailpad. Een frontpad is een extra optie en kost € 65,-. Deze pads zijn wat dikker maar dempen de ride en geven prima grip. De tailkick is lekker hoog zodat je je voet er goed tegenaan kunt zetten. En daarmee moet je het doen want de Cabrinha X-Breed Pro heeft geen inserts voor voetbanden. Handig en beter voor het milieu is dat het board verkocht wordt in Flexi-Hex-verpakkingsmateriaal. Dit is van karton en kan je het meerdere keren opnieuw gebruiken als je je board wilt vervoeren. De honingraatverpakking beschermt het board en is makkelijk in gebruik.

Cabrinha X-Breed pro
Cabrinha X-Breed pro

website: www.cabrinha.com


Dit artikel “Cabrinha X-Breed Pro” komt uit Access #3 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram

 van