28-05-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 Alpecin-Fenix: het wapen van MvdP

Heb jij er altijd al van gedroomd om te kunnen rijden op het racemonster van MvdP? Met een design dat we terugzien bij een van de beste rijders van het moment is de Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 Alpecin-Fenix bijna een identieke replica van de racemachine waarop Mathieu Van der Poel telkens weer iedereen weet te verbazen. Deze fiets is uitsluitend uitgerust met topmateriaal en de productie is beperkt tot slechts 200 exemplaren.

De huidige Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 Alpecin-Fenix staat voor succes. Wie herinnert zich niet de adembenemende sprint van MVDP in de Amstel Gold Race van 2019? Deze succesverhalen van de Aeroad zijn echter niet enkel weggelegd voor de profs. Dit is een van ‘s werelds beste aero racefietsen die zijn positie in het profpeloton blijft versterken.

Onlangs kwam de Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 Di2 nog als beste uit de test van de twee gerenomeerde Duitse fietsmagazines TOUR en ROADBIKE. De eigenschappen die deze overwinning hebben gerealiseerd, vinden we allemaal terug in deze Alpecin-Fenix replica.

Het cleane design bestaat uit een overwegend witte lak met subtiele blauwe accenten op de bovenbuis. Deze kleurstelling komt van de pro bikes en is een perfecte weergave van de strakke vormgeving waar Canyon om bekend staat. De fiets is afgemonteerd met de elektronische Ultegra Di2 groep, hydraulische schijfremmen van Shimano en ARC 1400 Dicut carbon wielen van DT Swiss. Canyon’s eigen H36 CF Aero cockpit en comfortabele S27 VCLS CF aero zadelpen maken het plaatje compleet.

De 200 exemplaren van deze Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 Alpecin-Fenix replica zullen beschikbaar zijn vanaf 28 mei op de website van Canyon vanaf €4.999.

 van