22-03-2023 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

CANYON LANCEERT GLOEDNIEUWE NEURON, DE ULTIEME ADVENTURE MTB OM EROP UIT TE TREKKEN 

Een goede mountainbike is meer dan een optelsom van onderdelen en een frame. Meer dan de combinatie van carbon, aluminium en staal. Het is je maatje dat je bijstaat tijdens nieuwe avonturen. Die je motiveert om even iets verder te gaan, net wat langer door, nog net even naar die top of uitzichtpunt te trappen. Die nieuwe plek ontdekken of die trail te rijden die je altijd zag liggen in de verte.  

Voor mountainbikers die verlangen naar avontuur is de Canyon Neuron die fiets. Een full-suspension allrounder met 140 mm veerweg en 29 inch wielen die de perfecte combinatie van klimefficiëntie, trailcapaciteiten en comfort bevat. De Neuron is de perfecte metgezel voor onvergetelijke avonturen op onvergetelijke trails. 

En nu wordt een van de meest populaire fietsen in Canyon’s mountainbike portfolio over de gehele linie verbeterd. Lichter. Sneller. Sterker en capabeler, de nieuwe Neuron is klaar voor hogere, langere en wildere avonturen dan ooit tevoren. Dit alles dankzij een reeks optimalisaties en nieuwe functionaliteiten, waaronder een vernieuwde trailgeometrie die meer vertrouwen geeft, verbeterde rijeigenschappen, lichtere frame-opties, geavanceerde framebescherming en nog veel meer. Kortom, dit is de perfecte fiets voor je volgende grote avontuur.  

Kerstin Kaufmann, Brand Manager MTB bij Canyon, licht de ontwerpfilosofie achter de nieuwe Neuron toe: “99% van de avontuurlijke MTB-rijders wil die ene geweldige fiets die aan alle eisen voldoet. Dat is precies wat we gemaakt hebben met de nieuwe Neuron – een lichtgewicht, comfortabele trailbike die je het vertrouwen geeft om alles te kunnen overwinnen. En dankzij een reeks verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger kunnen we met trots zeggen dat dit de beste adventure MTB is die we bij Canyon ooit hebben gemaakt.”  

In vergelijking met de vorige generatie gaat de nieuwe Neuron op een aantal belangrijke punten vooruit:  

  • Afdalen met meer vertrouwen: dooren de kortere zitbuis (-20 mm in M, L en XL) en langere reach krijg je meer ruimte om te manoeuvreren als het parcours lastig wordt 
  • Rij sneller en stabieler: de fiets biedt meer tractie, is stabieler en minder zenuwachtig op snelheid dankzij een balhoofdhoek met meer slack 
  • Efficiënter fietsen: geniet van een meer rechtopstaande, voorwaartse positie voor efficiënte krachtoverdracht dankzij een steilere zitbuishoek van 76°  
  • Beter klimmen: het full-carbon frame van de Neuron CF is nu 200g lichter  
  • Minder onderhoud, meer tijd op de trails: volledig afgedichte interne kabelgeleiding en robuuste lagerafdichtingen houden vuil buiten, zodat er minder onderhoud nodig is. Plus, versterkte bouten en verbeterde pivot afdichtingen betekent seizoenenlang probleemloze prestaties. 
  • Geavanceerde framebescherming: het Neuron frame is klaar voor de lange termijn dankzij zijn verstelbare kettingscherm en kettinggeleider, bescherming op de achterbrug en vervangbare onderbuisbescherming (bij CF-modellen) en discrete transparante folie als onderbuisbescherming (bij AL modellen). 

De Neuron CF 9 SL, verkrijgbaar voor een prijs van € 4.999, is gebouwd rond het gloednieuwe 200 gram lichtere Neuron CF frame en is volledig uitgerust met high-end componenten: een zeer hoogwaardige FOX 34 Float Factory vork, draadloze SRAM GX AXS schakelgroep, krachtige SRAM Code RSC remmen en superlichte DT Swiss XMC 1501 carbon wielen. 

De Neuron 7 is verkrijgbaar als unisex model en in een WMN-uitvoering. Voor € 2.699 heeft de fiets een nauwkeurige Shimano SLX 1×12 schakelgroep, een FOX 34 Float Performance vork, een robuuste DT Swiss XM 1700 aluminium wielset en ook een dropper post. 

Voor de jongere avonturiers is er ook de nieuwe Neuron Young Hero, een speelse bike gemaakt voor avontuur met kleinere remgrepen, 27,5″ wielen maar met dezelfde trail geometrie en “Triple Phase Suspension” kinematica als de reguliere Neuron. De Neuron Young Hero is verkrijgbaar voor een prijs van € 1.599.  

De volledige 2023 lijn aan Neuron modellen zal op dinsdag 21 maart worden gelanceerd, exclusief op http://www.canyon.com.  


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van