20-12-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Core Choice 4 – Review

Met input van Nederlandse teamrider Steven Akkersdijk, is de Core Choice 4 verder verbeterd. Dit board noemt Core ‘de freestyle allrounder’ gemaakt om er hardcore tegen aan te gaan of juist lekker rustig je trucs op te leren. Wat jij wilt. Wat is er nieuw aan deze vierde versie?

Nieuw aan de Core Choice 4 is de dekchannel van twee millimeter diep die loopt over driekwart van het board. Hierdoor zijn de zijkanten hoger en het gedeelte waarop je staat lager. Doordat je wat lager op het water staat heb je meer controle over het board. De verhoogde zijkanten geven meer stijfheid en meer pop. Het totaal zorgt voor een meer vergevingsgezinde rit over het water.

Los vaargevoel en meer grip in de tips

Nieuw is ook dat de rails tussen de voetbanden meer schuin naar binnen lopen en naar de tips toe meer vierkant worden. Dit is complex (en dus duur) om te maken maar geeft wel een los vaargevoel en meer grip in de tips. De rail heeft een variabele dikte van 12mm in het midden naar 5mm in de tips. Sowieso is het verassend dat een board met zulke extreme channels onderop zo los vaart. Meestal geven diepe progressievere channels goede topsnelheid, grip en upwind tracking, maar niet per se een los vaargevoel.

Een van de snelste twintips op de markt

De Core Choice 4 is zelfs een van de snelste twintips op de markt. Maar niet alleen een van de snelste; ook een met de meeste controle en comfort. Snelheid is natuurlijk niks waard zonder controle en comfort. Dit komt door het totaalpakket van het board: bodemvorm, outline, 3d CNC-shape van de houtkern, gebruikte bindingen maar ook door het gebruik van Cartan Carbon. Dit carbon is exclusief voor Core en kom je dus niet tegen bij andere merken. Het geeft het board stijfheid, demping en een laag gewicht. Daarnaast is het oersterk. Hierdoor vaart het board levendig, maar wel comfortabel.

Katana Channels

Nieuw is verder aan de Core Choice 4 dat er op het dek bij de tips Katana Channels zitten. Deze hebben de vorm van een Katana zwaard-type. Deze Katana Channels geven meer stijfheid en laten de energie die vrijkomt na het edgen gelijkmatig los zodat je veel pop hebt zonder de controle te verliezen. Nu moeten we zeggen dat je met het vorige model al heel goed kon springen, maar de nieuwe doet het nog een tandje beter. Je popt niet zozeer hoger, maar je hebt meer controle over de afzet.

Ook landingen zitten bij de Core Choice 4 wel snor. De rockerlijn, die behoorlijk is tussen de bindingen, vangt je goed op. Zelfs als je iets te veel op de voor- of achterkant landt. En de channels en gebruikte materialen geven voldoende demping, zodat je blijft staan en niet je enkels en knieën te veel belast. Ook bij keiharde landingen spat het water onder het board makkelijk weg waardoor je een fijne touchdown hebt.

Met én zonder vinnen te varen

De vinnen zijn standaard 42 millimeter van G10. Je kan er ook 28 millimeter wakevinnen van Core op zetten. Deze Core Choice 4 kun je zelfs zonder vinnen varen, hij heeft door de channels voldoende grip. De grabhandle is zacht en heeft grip. De Diamond 3D shape zijn inkepingen in de vorm van een diamant in de tips voor gewichtsbesparing en een optimale verhouding van flex in de lengte en de breedte. Deze Core Choice 4 is gereviewed met de nieuwe Union Pro 3-bindingen. Review hiervan komt in een later nummer maar het zijn toppertjes. Leuk is ook dat je met de Core Choice 4 prima een golfje kunt meepikken door de uitgekiende rockerlijn en grip. Voor freestylers is dit board ook met boots te varen.

Eigenschappen Core Choice 4:

Core Choice 4 - Review

Maten Core Choice 4:

Core Choice 4 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Core gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.


Deze review van de ‘Core Choice 4‘ komt uit Access #4 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van