01-12-2020 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe Canyon Spectral 29 – “One bike, any trail”

De trailbike die alles aankan, ongeacht het terrein of de rijder. Met de bestaande Spectral 27.5 als uitgangspunt nam Canyon alle eigenschappen waar het merk, en voegde er nog meer toe. Meer mogelijkheden en meer veelzijdigheid. Met de geheel nieuwe Spectral heeft Canyon een fiets gecreëerd waarmee je er nog maar één in je schuur nodig hebt. Welke tracks je ook gaat rijden. En ja, het is een 29er!

Canyon Spectral 29

Dus, wat is er nieuw? Bijna alles. En ‘bijna’ is hier een sleutelwoord. De Spectral 29 CF heeft dezelfde 150mm veerweg en het speelse karakter als zijn broer met kleinere wielen. Het Triple Phase Suspension systeem moedigt je aan om harder te pushen en sneller te fietsen. Maar hier eindigt de gelijkenis. De Spectral 29 CF heeft een volledig nieuw ontworpen carbonframe! Met slechts 2.600 gram is hij lichter en stijver dan voorheen en biedt hij de rijder meer controle en zelfvertrouwen. De geometrie is ook aangepast; er is meer stabiliteit in de afdalingen en een grotere efficiëntie in de beklimmingen, dankzij een slackere balhoofdhoek en een steilere zadelbuis. En om je voldoende ruimte te geven om de bike onder controle te houden, is de Reach ook toegenomen.

Canyon Spectral 29

Modellen, prijzen en beschikbaarheid

Omdat Canyon zich bewust is van de grote verscheidenheid aan rijders die een fully gebruiken, heeft Canyon zorgvuldig de specificatieopties geselecteerd die passen bij de verschillende rijstijlen.

De Canyon Spectral 29 CF 7 het 35 mm chassis van de Rockshox Pike Select RC voorvork met 150mm veerweg, zodat de fiets perfect geschikt is voor allround trailrijden.

Het ‘trail’ aanbod wordt afgerond door de Spectral 29 CF 9 met een Pike Ultimate voorvork met 150mm veerweg, SRAM X01 groep en carbon DT Swiss wielset.

En voor degenen die de fiets echt tot het uiterste willen pushen, zijn er de Spectral 29 CF 8 en Spectral 29 CF Ltd. Met de Fox 36 vork met 160 mm veerweg wordt de geometrie van de bike nog slacker en neemt de potentie van de bike nog meer toe.

Canyon Spectral 29
  • Canyon Spectral 29 CF 7 – €3.299,-
  • Canyon Spectral 29 CF 8 – €3.999,-
  • Canyon Spectral 29 CF 9 – €4.999,-
  • Canyon Spectral 29 CF Ltd – €5.999,-

Niet genoeg opties? Om je te helpen de set-up nog meer naar wens in te stellen heeft de Spectral 29 CF ook een aanpasbare geometrie door een in twee posities in te stellen schokdemperbevestiging. Alle vier de modellen zullen vanaf 1 december beschikbaar zijn op canyon.com.


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van