13-03-2024 - Mountainbiken, Nieuws

De nieuwe LIV Pique Advanced 29 is gelanceerd!

Deze prestatiegerichte crosscountry mountainbike is geoptimaliseerd voor efficiëntie en controle en voldoet aan alle eisen voor de moderne wedstrijdparcoursen.

Liv, het fietsenmerk dat zich inspant om meer vrouwen op de fiets te krijgen, lanceert vandaag de nieuwe Pique Advanced 29. De derde generatie van deze prestatiegerichte crosscountry mountainbike is gemaakt voor wedstrijdrijders en excelleert op zowel technische als snelle parcoursen, waarbij efficiënte krachtoverdracht wordt gecombineerd met nauwkeurige controle. Belangrijke updates zijn onder meer verminderd gewicht, verbeterde stijfheid, verfijnde geometrie en de introductie van FlexPoint Pro Suspension Technology, waardoor het een hoeksteen is in de performance-line-up van Liv voor 2024.

Het is een opwindend nieuw tijdperk voor XC-races nu de parcoursen steeds technischer worden. Liv staat voorop in de ontwikkeling van fietsen die deze verandering ondervangen,” aldus Ludi Scholz, Global Off-road & Gravel Category Manager bij Liv. “De Pique Advanced 29 is de ideale fiets voor elke vrouw die haar grenzen verlegt in races, van lokale evenementen tot het wereldbekerpodium. We zijn er niet alleen om gelijke tred te houden met de huidige ontwikkelingen, maar ook om de volgende generatie vrouwelijke renners te inspireren en uit te rusten om deze veeleisende parcoursen te overwinnen en impact te maken in de sport.”

De nieuwe Pique Advanced 29 kent aanzienlijke verbeteringen in ontwerp en gebruikte technieken. Het exclusieve hoogwaardige carbon van het frame is opgewaardeerd naar een nog lichter materiaal, wat resulteert in een gewichtsvermindering van 297 gram ten opzichte van de vorige generatie. De opnieuw ontworpen buisvormen bevatten minder materiaal en dragen op die manier ook bij aan deze gewichtsvermindering. Bovendien hebben de bredere, vierkante buizen de stijfheid verbeterd, resulterend in een toename van 6% in torsiestijfheid en een toename van 10% in pedaalstijfheid, wat zorgt voor een effectievere krachtoverdracht.

In zijn nieuwste versie maakt de Pique Advanced 29 serie de overgang van de vorige generatie Maestro Suspension Technology naar de efficiëntere en lichtere FlexPoint Pro Suspension Technology. Deze nieuwe veertechnologie biedt een gepatenteerd linkage-driven single pivot ontwerp dat effectief krachten isoleert, wat leidt tot verbeterde controle en verhoogde tractie. Rijders zullen minder snel vermoeid raken en consistent kracht kunnen leveren, waardoor ze zelfverzekerd en snel zowel uitdagende beklimmingen als technische afdalingen kunnen aanvallen. De FlexPoint Pro vering levert 115 mm soepele, actieve achtervering om vermogen en tractie te maximaliseren over veelzijdig en uitdagend terrein. Gecombineerd met een vlakkere balhoofdhoek en 120 mm voorvering, zorgt deze opstelling voor superieure handling op technische afdalingen.

Om te voldoen aan de eisen van de toenemende technische complexiteit van XC-parcoursen, heeft Liv de geometrie van de Pique Advanced 29 geoptimaliseerd. Een steilere zitbuishoek verhoogt de trapefficiëntie en een vlakkere balhoofdbuis is bedoeld voor betere prestaties en controle in de afdalingen. De langere reach betekent een agressievere rijpositie vanwege een lagere lichaamspositie, en een kortere chainstay maakt de fiets nog wendbaarder en responsiever. Deze upgrades zorgen ervoor dat de Pique Advanced 29 Liv’s meest capabele XC-fiets tot nu toe is.

Andere belangrijke upgrades zijn onder meer een extra set framebevestigingen onder de bovenbuis op maten S, M en L, waardoor het bevestigen van een bidonhouder of andere accessoires mogelijk is. De toevoeging van nieuwe, geïntegreerde kabelvoering biedt een strakke uitstraling en soepelere prestaties voor derailleur-, rem- en dropperkabels. De gloednieuwe Giant/MRP-kettinggeleider verkleint de kans op kettingproblemen tijdens ritten op ruw, technisch XC-terrein. Extra framebescherming is toegevoegd aan de onderbuis en chainstay om schade te voorkomen en een stille en veilige rit te garanderen.
 
De volgende Pique-modellen zijn beschikbaar in de Benelux:
Pique Advanced 29 0 (adviesverkoopprijs € 12.999)
Pique Advanced 29 2 (adviesverkoopprijs € 5.399)
Pique Advanced 29 3 (adviesverkoopprijs € 4.799)

Over Liv

Liv is het enige fietsenmerk ter wereld dat zich uitsluitend richt op vrouwen. Het is opgericht door Bonnie Tu in 2008 als onderdeel van de Giant Group. Liv creëert innovatieve fietsen en uitrusting om iedereen, van beginners tot professionals, op het hoogste niveau te kunnen laten presteren. Met een wereldwijd team van retailers, atleten en evenementen, plus een groeiende online aanwezigheid gericht op rijvaardigheden, fietsonderhoud, voeding, reizen en andere ervaringen, streeft Liv ernaar om een gemeenschap op te bouwen en de nummer één bron over fietsen te zijn voor vrouwen over de hele wereld. Ontdek meer op liv-cycling.com.

Meer lezen:

Nederland: https://www.liv-cycling.com/nl/pique

België: https://www.liv-cycling.com/be/pique

 van