18-05-2015 - Snowboarden, Nieuws

Dutch Cup big air – Ruchpen

Met maar vier deelnemers minder dan bij de Dutch Cup slopestyle wedstrijd van vorige week was ook de Dutch Cup big air in Skidôme Rucphen van vandaag een groot succes. De freestylers konden kiezen uit twee kickers: een grote kicker van 10 meter en een kleinere schans van 6 meter. De snowboarders en skiërs kregen twee keer de kans om hun trick te landden, waarbij de beste score telde. Coaches Frank van der Putten en Reinier van Gils waren ook aanwezig om mogelijke nieuwe talenten voor het rookie team te scouten.

dutch cup ruchpen - tekst 1
Podium Snowboard Rookie Men, v.l.n.r. Casper Wolf (2e), Niek van der Velden (1e), Rakim Foy (3e)

Dutch Cup resultaten
Huidig rookie teamlid Niek van der Velden en junior selectielid Max de Vries, die vorige week ook fantastisch presteerden bij de Dutch Cup slopestyle wedstrijd in Terneuzen, gingen er vandaag wederom vandoor met de eerste plek. Niek landde een underflip 720 en Max een backside 720 met een melon grab. Bij de youth men categorie was het the battle of the 360’s, die werd gewonnen door Kai Groeneveld met een stijlvolle backside 360. Bij de senior men ging de strijd om de titel tussen Jordy ‘t Gilde en Bart Falhaber; Jordy wist met vijf punten meer de eerste plaats te pakken.

De dames lieten hun mooiste 180’s zien en Iza Burhennen (Junior Snowboard Women), Joelle de Vries (Senior Snowboard Women) en Manon van der Linden (Rookie Snowboard Women) landden vandaag de winnende runs.

Bron: https://www.nskiv.org

 van