20-08-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Duurtest: Cube Agree GTC SLT Di2 #1

Wanneer krijg je de kans om eens écht een fiets te testen? Onze redactie kan inmiddels terugkijken op negen fietstesten. Het ene karretje kregen we mee voor één rit, met het andere mochten we een weekje rijden. Als we geluk hadden konden we er een paar weken onze favoriete rondjes mee fietsen alvorens onze bevindingen met jullie te delen. Dit jaar gooien we het over een andere boeg. We zijn op zoek gegaan naar een aantal merken die ons een fiets naar keuze willen uitlenen voor een periode van twaalf maanden. We zijn dan ook van mening dat je pas na vier seizoenen kunt bepalen welk vlees je in de kuip hebt.

Tekst: Rick Brauwers Beeld: George Deswijzen

Deze full carbon Cube Agree GTC SLT Ultegra Di2 bijt het spits af en een blik in de doos voorspelt veel goeds.

  • Licht aflopend mat zwart frame met rode accenten
  • Press fit bottom bracket voor extra stijfheid
  • Volledige 11 speed Shimano Ultegra Di2 6870-groep
  • Syntace Racelite-stuur
  • Selle Italia X1 Road-zadel
  • DT Swiss RA 2.0-wielen
  • Prijs: € 2.999,-

We hebben mooie plannen in het vooruitzicht met deze allround carbon racer. Aangezien onze testredacteur de Limburgse heuvels tot zijn achtertuin mag rekenen, zal het voorjaar zich vooral afspelen op de befaamde hellingen van de Amstel Gold Race waar deze Cube kan laten zien hoe hij zich gedraagt. In juni staat een duurtest op het programma tijdens een 235 kilometer lange Elfstedentocht en als het even meezit nemen we onze gast dit jaar mee naar de Ardennen, Luxemburg, Frankrijk en Schotland.

Al met al krijgt de Cube Agree GTC SLT Ultegra Di2 genoeg voor zijn wielen de komende twaalf maanden. Maar waar we vooral nieuwsgierig naar zijn is hoe het Monocoque Carbon frame, (geproduceerd met Advanced Twin Mold Technology voor nog preciezere fitting in de mal) reageert op hoge temperaturen, tijdens een lange beklimming. Hoe reageert de Ultegra Di2 groep tijdens regenbuien en hoe houdt zo’n elektrische groep zich na een aantal poetsbeurten met een tuinslang? Verder houden we alles bij. Van kilometer tot hoogtemeter. Lekke banden (standaard Schwalbe One kevlar 23 x 622-banden) en slijtage. Kortom, in elk nummer houden we je op de hoogte over de gesteldheid van deze Cube en uiteraard over de bevindingen van onze testredacteur.

Wielrenblad_leesvoer_cube_duurtest_agree_GTC_SLT_Di2_1

 van