20-06-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Jaspan wint The 2017 Wind Voyager Triple-S Invitational

In het House of the Watermens’s Bar & Grill bij Real Watersports, houdt Ewan Jaspan met een lach van oor-tot-oor de beker omhoog want hij is de nieuwe kampioen van The Wind Voyager Triple-S Invitational.

Foto’s: Toby Bromwich & Ryan Osmond

Ewan Jaspan wacht op de winst

Als afsluiter van een geweldige week kitesurfen was er een episch feest. De sfeer zat er goed in terwijl Hip-Hop legendes Method Man and Redman het publiek vermaakten. Ondanks de relaxte sfeer was iedereen wel lichtelijk gespannen, want tijdens het feest werden ook de resultaten bekend gemaakt. Ewan had er een goed gevoel over, maar had nog geen idee dat hij gewonnen had. “Aan het einde van de laatste dag van de competitie had ik het gevoel dat het goed was gegaan. Na mijn laatste ‘hit’ op de John Wayne slider voelde het helemaal goed, maar ik had nooit gedacht dat ik had gewonnen tot de daadwerkelijke uitslag,” zei Jaspan.

Een winnaar zijn gereedschapskist

Deze overwinning is een hoogtepunt in Jaspan zijn carrière. Na een heftig aantal jaren met veel blessureleed is hij terug in zijn oude vorm. Zijn vertrouwen in zichzelf en zijn materiaal betaalt zich uit, de Naish Torch kite en het nieuwe Naish Stomp board, zijn de perfecte combinatie voor een overwinning op het legendarische Real Slider Park. Jaspan is met name erg te spreken over de Stomp. Het board ligt hem perfect. “The Stomp really works perfect for me as I can do all my disciplines on one board, whether it be big air freestyle or park riding, it performs and takes a solid beating.” The rocker line is perfect as you can still carry a lot of speed but also gives enough rocker to cope with massive landings and keep you under control in all conditions.” Aldus Jaspan.

The Wind Voyager Triple-S Invitational

The Triple-S, welke in 2006 voor de eerste keer plaats vond, is uitgegroeid tot een van de grootste wedstrijden in de wereld van het kitesurfen. Jaspan was vooral dit jaar erg onder de indruk. “Real en de Triple-S organisatoren hebben er dit jaar echt wat moois van gemaakt. De entertainment line-up was erg gaaf met o.a. Ky Mani Marley, Method Man en Redman. Het was iets wat ik nog nooit heb gezien op een kite event. Tel hier de geweldige media crew, vette foto’s en video’s en een wedstrijdveld vol met de beste all-round rijders ter wereld. Het was het beste jaar ooit!”

Voor meer informatie bezoek de website.

 van