20-06-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

F-One Slice Bamboo 2022 – Review

Why change a winning team moeten ze bij F-One gedacht hebben. De F-One Slice gaat al een aantal jaartjes mee, maar met slechts iets aangepaste graphics kan de F-One Slice Bamboo 2022 er weer prima tegenaan. En, we zeggen het niet vaak: die nieuwe graphics zijn echt mooi.

F-One Slice Bamboo 2022: een mooi board moet ook goed varen en dat doet dit strapless freestyle waveboard ook. Door de parallelle en vierkante outline vaart het board erg stabiel en loopt het makkelijk hoogte. Hierdoor is de Slice uitermate geschikt voor mensen die vanaf de twintip de overstap willen maken naar een surfboard. Om het helemaal makkelijk te maken of nog meer grip te hebben kun je ook nog voetbanden op zetten. Gijpen en transitions gaan makkelijk en foutjes worden niet snel afgestraft. Doordat het board iets bredere achter- en voorkant heeft dan een gemiddeld surfboard planeer je lekker snel bij weinig wind. Voor een board met bovenstaande specs is het goed te controleren in de chop. De bamboe-sandwich-constructie doet hier z’n werk en dempt de vibraties prima. De bodem heeft een laag bamboe en het dek zelfs twee voor optimale sterkte en duurzaamheid.

fone slice bamboo review 2022

Je kan de F-One Slice Bamboo 2022 als optie uitrusten met een frontpad. Het is fijn dat je de keuze hebt om met een frontpad te varen of met wax. Wij plakten er wel een frontpad op. Ten opzichte van de vorige versie is deze veranderd: hij is nu dunner en heeft ribbels in plaats van ruitjes. De nieuwe pad geeft iets meer grip. De bobbel aan de voorkant is gebleven. Hier kun je lekker je voet tegenaan kunt zetten bij tricks voor extra grip. Ook geeft het de nodige steun tijdens het rondvaren, vooral als het water choppy is. Standaard wordt het board geleverd met tailpad met kick. Doordat het board relatief kort is gebruik je die kick best vaak. Je zet daar je achterste voet tegenaan zodat je extra kracht kunt zetten bij je topturn. En golfrijden doet de F-One Slice Bamboo 2022 graag en goed. Hij reageert snel en direct op voetsteuring. Wel moet je je techniek bij het golfrijden iets aanpassen ten opzichte van een regulier surfboard met smalle tail. Je vaart het board iets meer achterop. Het board maakt het liefst lange bottomturns gevolgd door korte of lange topturns. Je houdt eenvoudig snelheid op de golf en kan makkelijk om gebroken gedeelten zoeven om vervolgens de golf weer verder door te rijden. Ideaal voor kleine tot gemiddeld hoge golven te rippen bij onshore wind (zoals onze Noordzee).

Door de bredere achterkant gecombineerd met over de hele lengte lopende diepe channels kun je goed afzetten voor strapless freestyle-tricks. Bamboe is redelijk stijf dus de pop is dik in orde. Springen gaat heerlijk. Door de bredere neus krijg je een goede lift door de wind die onder het board komt. De relatief korte lengte maakt dat je het board makkelijk kunt controleren in de lucht. Door de brede voorkant met flinke scooplijn zijn landingen op de neus zacht en stabiel. Lekker sliden met de F-One Slice Bamboo 2022. De standaard Future-vinnen zijn iets groot en kunnen wel wat stijver. Een mooie upgrade zou zijn de XS Flow-vinnen van F-One voor nog iets meer directe stuureigenschappen en grip, mocht je dat willen.  

De F-One Slice Bamboo 2022 is ook verkrijgbaar met tracks zodat je er een foil onder kunt zetten.

Maten, ideale gewicht rijder:

5’1” x 17.9” x 2.2” x 3 kg x 21.7 liter < 75 kg

5’3” x 18.3” x 2.2” x 3,12 kg x 23 liter > 75 kg

5’5” x 18.7” x 2.3” x 3,27 kg x 24.7 liter > 85 kg

Prijs:

Bamboo vanaf € 889,-

Bamboo Foil vanaf € 969,-

Verkrijgbaar op: foneworld.com


Dit artikel “F-One Slice Bamboo Review” komt uit Access #1 van 2022. Kijk voor meer boardreviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van