19-05-2017 - Kitesurfen, Nieuws

FCS II – Ben Wilson

De FCS II BW is een nieuwe vin die samen met Ben Wilson en FCS is ontwikkeld om optimaal te presteren tijdens het kitesurfen en golfsurfen. De FCS II BW is gemaakt om golven te pakken op hoge snelheid en toch controle te houden tijdens scherpe bochten. 

FCS II

  • FCS II BW Carver Large template met high speed foil.
  • Speciaal gemaakt voor kitesurfen, maar presteert ook goed onder surfboards in grote golven.
  • Gemaakt van carbon voor een stijf profiel.
  • Ideaal voor power surfers die veel controle willen in scherpe bochten.

FCS II - Ben Wilson

Geometrie

De FCS II BW en Carver hebben dezelfde template. Deze template is ideaal voor power surfing in grote golven. De vin heeft veel sweep, dat zorgt voor stabiliteit en grip.

Prestaties

De FCS II is ontwikkeld door Ben Wilson. Ben wisselt kitesurfen af met golfsurfen en zocht een vin die de hoge krachten tijdens het kitesurfen kan weerstaan en tegelijkertijd genoeg response geeft tijdens het golfsurfen. De FCS II doet het vooral goed bij hoge snelheden en kan gereden worden in vlagerige en bumpier condities.

”Ik geloof dat kitesurfen de perfecte verlenging is van surfen. De laatste twintig jaar heb ik samengewerkt met ‘s werelds beste merken en designers om producten te ontwikkelen die voor beide sporten te gebruiken zijn. Ik ben afhankelijk van mijn materiaal om snel te kunnen wisselen tussen kitesurfen en golfsurfen. Het laatste jaar heb ik de FCS II veel getest om de beste all-round surf en kite vin te ontwikkelen. Ik ben erg blij met het eindresultaat.” – Ben Wilson

Constructie

Gemaakt van Performance Core Carbon (PCC), de FCS II BW heeft een opbouw van carbon lagen die zorgen voor een stijver profiel dan normaal.

FCS II - Ben Wilson 2

Ga voor meer informatie naar surffcs.com. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van