17-12-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Flysurfer flow Review

De Flysurfer Flow is een freerideboard gericht op de beginnende tot gevorderde kiteboarder. Met een top afwerking met Paulownia-houtkern, een uv- en krasbestendige toplaag, carbon geïnjecteerde polyamide 55mm-vinnen en een prijs van € 599,- ready-to-ride en € 499,- voor board inclusief vinnen, is dit een strakke aanbieding.

Flysurfer Flow

Het eerste dat opvalt als je de Flysurfer Flow beetpakt is het lage gewicht. Op het water geeft dit een makkelijke handeling en op de kant minder sjouwwerk. Als je de maattabel gebruikt van Flysurfer kom je met je gewicht op de juiste maat. Deze maat is wellicht iets langer en breder dan je gewend bent. Maar dit zorgt voor erg vroege planeereigenschappen en extra stabiliteit. Samen met het lage gewicht voelt de Flysurfer Flow lekker los aan.

Flysurfer Flow

De zachte flex maakt het board wendbaar en vergevingsgezind. Je vaart super comfortabel door heftige chop. De enkelvoudige concaaf in samenwerking met de wat langere vinnen zorgen dat het board veel controle geeft en makkelijk spoort. Erg fijn voor de knietjes, rug en enkels. Zeker in combinatie met de zachte pads van de Squad-bindingen. Deze Squad-bindingen hebben een goede pasvorm door een brede band over de wreef en een smallere bij de tenen, verstellen is ook snel en makkelijk. De grabhandle is zacht en geeft een fijne grip. De Flysurfer Flow heeft step-rails waardoor de rails erg dun zijn. Hierdoor kun je in combinatie met de progressieve enkelvoudige concaaf en vlakke rockerlijn, supermakkelijk hoogtelopen. Je houdt moeiteloos je rail onder controle, ook als de wind toeneemt en als je sneller vaart.

Flysurfer Flow

Wil je met de Flysurfer Flow springen dan gaat dat ook erg soepel. Edgen en afzetten gaat licht en met veel controle. Pure freestylers willen misschien wel wat meer pop maar om het springen te leren en om tricks in te zetten is dit wel erg fijn. Landingen gaan probleemloos. De zachte flex vangt je uitstekend op. Hierdoor is de Flysurfer Flow dan ook prima geschikt voor gevorderde en vergevorderde kitesurfers die nieuwe moves willen leren. Nog een voordeel van een zachte flex is dat de Flysurfer Flow vloeiend buigt bij carves en het golfrijden met dikke sprays tot gevolg. Wie wil dat nou niet? Go with the Flow!

Flysurfer Flow

Maten en gewicht rijder

Flysurfer Flow

website: www.flysurfer.com


Dit artikel “Flysurfer flow” komt uit Access #3 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram

 van