14-05-2019 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Fox Flux

Fox Flux helm review. De Fox Flux-helm gaat al flink wat jaartjes mee, het eerste model zag reeds in 2006 het levenslicht en was een van de eerste helmen die echt een eigen mountainbikekarakter had, in tegenstelling tot veel andere modellen in die tijd, die vaak niet veel meer dan een klep op een racefietshelm hadden. Hoewel de originele Fox Flux de boeken ingaat als een klassieker, is het nu tijd geworden voor een update. De eisen van bikers zijn veranderd en de Mips is mee veranderd met extra bescherming, een betere fit en de mogelijkheid een goggle te dragen.

Fox Flux helm review

De nieuwe Fox Flux komt in twee uitvoeringen, een met en een zonder Mips-systeem. Zoals we gewend zijn komt de helm in een flink aantal kleuren, uiteraard matchend bij de kleurlijnen van de Fox-kleding, als dat je ding is. De eps kern van de helm is in lagen opgebouwd en is voorzien van een interne constructie die extra veiligheid biedt zonder extra gewicht. De helm valt ook meer over je hoofd heen, zodat een groter deel van je hoofd beschermd blijft. Dit zorgt voor een stabiele fit, de helm blijft ook op de ruwere afdalingen prima op zijn plek. De buitenste schil van de Fox Flux loopt mooi door aan de onderkant, wat ‘m duurzaam maakt. De helm is zowel qua hoogte als omtrek in te stellen en leverde ons geen knelpunten op. De veertien grote ventilatiegaten zorgen voor voldoende frisse lucht over je bolletje.

Onze Fox Flux Mips-versie heeft verder nog antimicrobiële X-Static kussentjes en een magnetische Fidlock-sluiting, wat je niet vindt op de goedkopere modellen zonder Mips. De ietwat dunne klep kan een flink eind omhoog, wat prettig is wanneer je met goggle rijdt. Nadeel is dat deze daardoor ook af en toe wat verschuift, maar na wat afstellen kregen wij ‘m goed en blijvend op zijn plaats. In onze ogen een waardige opvolger van de originele Fox Flux.

Prijs € 95 (zonder Mips) of € 145 (met Mips) foxracing.com

Meer lezen? 

Meer reviews en tests lees je ook in UP/DOWN #1 2019. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN of Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN of Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 van