14-12-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Fresh Access #3 2021

AK Ether

Fresh Access #3

Ether staat bij AK Durable Supply Company voor superlichte, minimalistische en hightech-producten. Zo zijn er bindingen, voetbanden, boots en deze trapeze. De trapeze is ontdaan van alle onnodige padding, stiksels en verstevigingen. Het rug paneel is 3D ontworpen en ergonomisch voorgevormd voor een goede pasvorm. Door de Fly-Line Load Distribution Technology worden de krachten gelijkmatig over de rug verdeeld. De Ether-trapeze kun je opvouwen als een klein pakketje zodat je het makkelijk kunt vervoeren. Er kunnen verschillende spreaderbars op. De mooiste en lichtste optie is de Carbon Aerobar. Deze uit één stuk gevormde carbon bar heeft aan beide kanten een quick-release zodat je je trapeze snel en makkelijk kunt aan- en uittrekken. De quick-releases zijn zo ontworpen dat zand en zout geen kans hebben om het te blokkeren. De bar is voorgevormd naar je lichaam en heeft een ingebouwde Eva-pad aan de binnenkant voor comfort.

www.akdurablesupplyco.com


F-one Trax HDR Carbon Series

Fresh Access #3

De F-One Trax is al jaren een van de meest populaire twintips. Geliefd door z’n brede inzetbaarheid, snelheid, comfort en snelle planeereigenschappen. De carbon-versie geeft nog wat meer performance en een lager gewicht. Doordat het board stijver is vaart het directer. En met springen geeft het meer pop. De HRDrail (dik onder de voeten, dun in het midden en de tips) maken het board comfortabel, stabiel en geeft grip bij het springen. De channels onderop maken landingen makkelijk. Dit maakt de Trax Carbon geschikt voor beginners tot experts. Een board waar je snel progressie mee boekt. Verkrijgbare maten: 135×39, 136×40,5, 137×42 en 140×45. Prijs € 790,-.

www.f-one.world


Core Section 4

Fresh Access #3

Core heeft wat verfijnd aan de Future C Shape van de nieuwe Section 4. Zo hebben ze de bovenkant iets vlakker gemaakt en de tweede en derde bridle aanknooppunten op de leading edge iets verplaatst om de drift-eigenschappen te verbeteren. Het doek is veranderd naar het Coretex 2.0 triple ripstop, deze heeft een nieuwe coating gekregen waardoor deze iets lichter is geworden maar ook sterker, stijver, duurzamer en beter bestand is tegen uv-straling. De struts zijn tegenwoordig van Exotex Light. Core gebruikt dit materiaal al twee jaar in andere kites en zijn er zeker van dat het ook goed werkt bij een wave-kite. De Section 4 heeft alle crashtests overleefd. Exotex Light-struts maken de kite lichter waardoor deze beter drift. Verder zijn de wingtips iets getuned zodat de kite nog sneller op stuurimpulsen reageert. Gebleven zijn de CIT Modes waarbij je de kite kan instellen op onshore, allround of offshore omstandigheden met het simpelweg kiezen van een ander knoopje voor de bridle op de leading edge. Daarnaast van de draaisnelheid en bardruk ook in te stellen. Verkrijgbare maten: 4 t/m 13,5 m2. Prijzen van € 1.229,- tot € 1.889,-.

www.corekites.com


Mystic Jayde

Fresh Access #3

Met het stylische dameswetsuit de Mystic Jayde kun je voor de dag komen. Maar het is niet alleen de buitenkant die de aandacht trekt. Binnenin zitten maar liefst drie soorten voeringen. De warmste en zachtste, Flaremesh+, zit voorop de borst tot aan de bovenbenen en de rug. Het meest flexibele, Xtr, zit in de schouders, armen en onderkant van de benen. Voor de rest is het luxe Fox Fleece. Alle naden aan de binnenkant zijn getapet met super rekbaar tape. Het Yamamoto 39-neopreen is eco-vriendelijk doordat er met kalksteen in gewerkt in plaats van chemicaliën. Daarnaast heeft het een goede isolatie versus rekbaarheid ratio. De frontzip geeft maximale bewegingsvrijheid. De Jayde is verkrijgbaar in 3/2, 4/3 en 5/3 millimeter dikte neopreen en in twee verschillende prints. Prijs € 369,99.

http://www.mysticboarding.com


Airush One V2

Fresh Access #3

De één-strut-kite de Airush One is een lichte en makkelijk te bevaren freeride-foil-lightwind-kite. De lage aspect ratio geven voorspelbare vaareigenschappen. Het nieuwe V2.2 Bridle System met katrollen maken het sturen lichter, maar geven wel voldoende feedback zodat je kunt voelen waar de kite zich bevindt in de lucht. Zelfs als je depowert. Hierdoor is de windrange vergroot. De One is gemaakt van licht en vertrouwd Technoforce D2-doek. De dubbele coating maakt de kite beter bestand tegen UV-straling. De kite heeft genoeg verstevigingen zodat het bestand is tegen een stootje. De iets dikkere leading edge zorgt ervoor dat de kite iets meer achter in het windvenster zit met constante druk en dat zorgt ook voor een goede herstartbaarheid. Verkrijgbare maten: 3,4, 6, 8, 9, 10, 12, 14 en 17m2. Prijzen van € 699,- tot € 1.359,-.

www.airush.com


F-one Mitu Pro Carbon

Fresh Access #3

Kitemeester Mitu Monteiro heeft een nieuw schatje in de vorm van de F-One Mitu Pro Carbon. Met een hele nieuwe shape waarbij er elementen zijn overgenomen van het meest authentieke surfboard uit de F-One-lijn, de Shadow. Een vlak gedeelte onderop tussen de voeten geven het board een los vaargevoel. De nieuwe rockerlijn geeft meer controle over de edge. Het volume is zo verdeeld dat het een betere balans en meer controle geeft in ruige omstandigheden. De HD-schuimkern met carbon-afwerking en deckstringers maakt het board licht en sterk zodat het ideaal is voor strapless freestyle tricks. De swallow tail maakt het inzetten van bochten makkelijk en de outline met scherpe rail maakt dat je agressief kunt carven. Mitu is er blij mee. Verkrijgbare maten: 5’2”x17.7”x2.1”x20,5, 5’4”x18.1”x2.2×22, 5’6”x18.3”x2.2”23, 5’8”x18.5”x2.2”x24 en 5’10”x19.1”x2.2”x26. Prijs van € 1.119,- tot € 1.179,-.

www.f-one.world


Naish Monarch

Fresh Access #3

De Monarch is al jaren een vertrouwd gezicht in de collectie van Naish. Dit big air en high performance freeride board heeft voor S26 (season 26) een nieuwe constructie om het gewicht te verlagen en de flex te optimaliseren. In het midden van het board loopt een brede UD (unidirectional) carbon strip en om de Paulownia-houtkern lopen meerdere lagen 320 grams BX fiberglas. De bodemshape is ontworpen om maximaal grip op het water te houden om met zoveel mogelijk spanning op de lijnen te edgen voor een sprong met explosieve takeoffs tot gevolg. De verstevigingen zijn ook opnieuw onder de loep genomen en ook daar is wat aan gewicht gewonnen zonder in de boeten aan sterkte en levensduur. Dus je kan met vertrouwen je limiet opzoeken, aan het board ligt het niet. Verkrijgbare maten: 132×41, 135×41,5, 138×42 en 142×42,5. Prijs € 699,-.

http://www.naishkites.com


Duotone Dice SLS

Fresh Access #3

Het SLS-gamma van Duotone blijft maar uitbreiden. Na de Neo en Evo is de Dice er ook in een SLS-uitvoering. SLS staat voor Strong, Light & Superior wat inhoudt dat Duotone hun meest high tech materialen en technieken gebruiken tegen een enigszins betaalbare prijs. Zo zijn de leading edge en struts nu van Penta TX. Dit doek is vijf keer scheurbestendiger en geeft vijftig procent minder rek. Daarnaast is het zo’n vijftien procent lichter. Hierdoor heeft kitedesigner Ralf Grösel wel het een en ander moeten aanpassen aan de geometrie, panelen en de aanknooppunten van de bridle op de leading edge. Het resultaat is een Dice die meer rigide is en minder snel vervormd, ook in superharde wind. Hierdoor reageert de kite bijzonder direct op stuurimpulsen. De sprongen zijn hoger en je houdt altijd een goede feedback zodat je in controle blijft. Door het lagere gewicht en het vormvaste frame zijn ook de lichtweer-eigenschappen verbeterd waardoor de windrange flink is toegenomen en tijdens het golfrijden drift de kite beter en stuurt sneller. Verkrijgbare maten: 7 t/m 13 m2. Prijzen van € 1.609,- tot € 2.089,-.

http://www.duotonesports.com


Carved Revo

Fresh Access #3

De Carved Revo is een grabhandle waarmee de rockerlijn van je board kunt aanpassen door te draaien aan het handvat. Wil je minder rocker om sneller te planeren en makkelijker hoogte te kunnen lopen? Of wil je juist meer rocker om die nieuwe trick makkelijker te landen? Met deze Revo grabhandle kun je de rockerlijn vijftien millimeter aanpassen. De kunststof handle heeft goede grip en is comfortabel. Prijs € 109,-.

www.corekites.com


Slingshot Dwarfcraft

Fresh Access #3

De Slingshot Dwarfcraft kitefoil-boards is lichter geworden dan de voorgangers. Hierdoor zijn ze een stuk wendbaarder. Zeker omdat ze ook nog eens kort van lengte zijn met 100, 110 en 120. Toch starten ze nog makkelijk door de schuin oplopende rails. Hierdoor kom je eerder los uit het water en bij scherpe carve-bochten happen ze minder snel in het water. De rocker in de neus is verder omhoog gebracht zodat je bij touchdowns op het water goed wordt opgevangen. Een leash-plug in de neus maakt dat je het board makkelijker naast je kunt houden bij het herstarten van je kite. De concaaf in het dek geeft directe stuureigenschappen. De voetbanden kunnen in alle
setups geplaatst worden. De Dwarfcraft heeft een deckpad over het hele board zodat je overal op het board grip hebt.
Verkrijgbare maten: 100x46x3,3x11x2,7, 110x46x4x14x2,9 en 120x46x5,8x24x3,4. Prijs € 799,-.

www.slingshotsports.com


F-one Bandit 15

Fresh Access #3

F-One viert het vijftienjarig jubileum van de Bandit. Vijftien jaar lang elk jaar progressie en verbeteringen. De Bandit is al vanaf day one een ultieme allround kite voor kiteboarders van elk niveau. Met het door F-One gepatenteerde Delta C-shape is de kite super stabiel in de lucht en is het uitstekend te controleren. Er is gewerkt aan de Bandit om er nog makkelijker hoger en langer mee te springen. Kiteloops gaan nu nog sneller en met een kortere radius. Maar wel met controle en goede feedback van de kite. De leading edge is opnieuw ontworpen met een extra segment voor meer stabiliteit en manoeuvreerbaarheid. De nieuwe dubbele verticale panelen in de trailing edge en het gebruik van lichter Dacron maken het profiel strak en aerodynamisch. Overall zijn er verbeteringen aangebracht bij de verstevigingen
en constructie. Verkrijgbare maten: 7 t/m 14 m2. Prijzen van € 1.309,- tot € 1.890,-.

www.f-one.world


AK Phazer V2

Fresh Access #3

De korte maten 4’0”, 4’3”, 4’6”, 5’0” van de AK Phazer foilboards zijn ontworpen om mee te surf- en kitefoilen. De langere maten 5’3”, 5’4”, 5’6”, 5’10 en 6’2” meer om mee te wingen. De concaaf in het dek maken het board stabieler en geven meer controle over de foil. De v-ronding in de onderkant van de neus en een flinke rockerlijn zorgen ervoor dat je soepel wordt opgevangen bij het neerkomen op het water en niet snel valt. De Kick Tail maakt dat je de neus van het board uit het water kunt kantelen zodat je snel uit het water bent. Het board heeft een epskern met twee stringers met daaromheen op het dek een 200 grams fiberglas-laag, hout op de plek waar je staat en 150 grams carbon-laag. De bodem heeft twee lagen 200 grams fiberglas. Bij de tracks voor de foil zit een extra verstevigingslaag. Verder heeft de Phazer een volledige deckpad en inserts voor voetbanden.

www.akdurablesupplyco.com


The KiteFinca

Fresh Access #3

In Zuid-Spanje kun je sinds april 2021 terecht bij het kleinschalige, eco-friendly guesthouse the KiteFinca. Verblijf in één van de drie gastenkamers of vindt je onderkomen onder de palmbomen met je busje op een camperplek! De komende periode wordt er op deze bijzondere plek buiten de gebaande paden hard geklust en gewerkt om volgend seizoen meer camperaars te kunnen verwelkomen. De gasten kunnen hun lol op op één van de vele kitesurfspots rondom de Finca. Waaronder een spiegelgladde lagune op slechts 10 minuten rijden die met hoog water met elke windrichting gevaren kan worden. De spot leent zich uitermate goed voor freestyle. Net als Isla Canela dat trouwens doet; een prachtige spot met mooie vergezichten van de Portugese bergen. De rustige, uitgestrekte kustlijn biedt voldoende ruimte om ook de relatief nieuwe disciplines onder de knie te krijgen. De omstandigheden om (te leren) foilen zijn hier door het snel diepe maar relatief vlakke water perfect. In de zomermaanden doet de thermiek zijn werk goed maar verwacht in het voorjaar relatief gezien de meest sterke wind. Boek in 2022 met 5% korting door contact op te nemen met The KiteFinca o.v.v. “access5”. Verblijf (camper) vanaf €15. Verblijf (kamer) vanaf €25 per persoon per nacht. Kitesurflessen, foillessen en kitecoaching vanaf €50.

www.thekitefinca.com


Airush Switch V11

Fresh Access #3

Alles aan de Airush Switch V11 is makkelijk: makkelijk te bevaren, makkelijk te controleren en makkelijk mee hoogte te lopen. Gemaakt om de progressie van de rijder een handje te helpen. Van beginners tot vergevorderden. Dit board ontgroei je niet snel. De progressieve enkelvoudige concaaf geeft lift en controle. De lage rocker zorgt ervoor dat je eenvoudig hoogte kunt lopen. De dunnen steprails geven grip en stabiliteit. Er is ook een Team-editie die Basaltfiber-stroken tussen de bindingen heeft waardoor deze stijver is en directer stuurt en meer pop geeft bij het springen.
Verkrijgbare maten: 132×39, 135×40, 138×41, 141×42, 144×43, 148×44, 152×45. *Team editie. Prijzen: € 599,- (compleet met bindingen, grabhandle en vinnen), Team € 649,- (met grabhandle en vinnen).

www.airush.com


North Orbit

Fresh Access #3

De big air, kiteloop en high performance freeride kite van North, de Orbit heeft een nieuwe bridle setup gekregen. Hierdoor is de bardruk lichter geworden en de stabiliteit in harde wind beter. De bardruk is overigens nog steeds in te stellen door een ander aanknooppunt van de achterlijnen op de wingtip te kiezen. De aerodynamica is verbeterd door een extra strook doek achter de leading edge. Hierdoor ontstaat er minder turbulentie van de leading edge naar het doek daarachter. Het gewicht is verder omlaag gebracht door een nieuwe N-75-constructie en gebruik van zeventien procent lichtere bladders. Hoge en lange sprongen zijn mogelijk door de 2 Stage Arc Design waarbij de kite tijdens een sprong een grotere projected area en aspect ratio krijgt. De dunne leading edge en de naar achter staande wingtips maken dat de Orbit meer voorin het windvenster zit en makkelijk hoogte loopt. De bijgeleverde tas is gemaakt van 33 gerecyclede plastic flessen. Verkrijgbare maten: 5 t/m 14 m2. Prijzen van € 1.269,- tot € 1.919,-.

http://www.northkb.com


Cabrinha Ace

Fresh Access #3

De Cabrinha Ace is een vergevingsgezind freerideboard. De gemiddelde flex geeft een comfortabele ride over het water. Tijdens sprongen heb je maximale grip als je afzet met de achterste voet door de rail-channels in het midden en de quad channels in de tips. De vrij vlakke rockerlijn maakt dat het board snel planeert en goed hoogte loopt. De ABS-inzetstukken in de rails en bij de inserts voor de voetbanden maken het board duurzaam. Extra verstevigingen onder de bindingen maken het board bestand tegen harde landingen. Deze landingen worden overigens prima opgevangen door de flexende tips. De Hybrid-versie van de Ace heeft een kern van hout en honeycomb-schuim. Bovendien lopen er twee carbon stroken van tip naar tip op zowel de bodem als bovenkant. Door deze constructie is dit board niet alleen super licht, maar ook stijver. Hierdoor reageert de Hybrid directer op voetsturing en heb je meer pop bij het springen. Het is de GTi versie van de normale uitvoering. Verkrijgbare maten: 133×38,5, 135×40, 138×41,5 en 141×43. Prijzen: € 659,- Hybrid € 829,-.

http://www.cabrinha.com


Airush Ride

Fresh Access #3

De Airush Ride-bar is een simpele bar zonder te bezuinigen op veiligheid en comfort. Zo is de bar uitgerust met de IQR-quick-release die je met één hand kunt loskoppelen en weer vast kunt maken. De depowerlijn heeft geen plastic-omhulsel. Hierdoor kun je het depower-bereik instellen door de trimmer over de depowerlijn te verschuiven. En daarvoor heb je geen gereedschap nodig. Zo kun je makkelijk en snel de bar instellen naar de lengte van je armen zodat je goed bij de trimmer kan. Slijtage aan de depowerlijn valt mee omdat het gat in de bar groot is. En mocht deze versleten zijn, dan is deze eenvoudig te vervangen. In de grote en zachte eindstukken van de bar zitten verstelmogelijkheden van de achterlijnen. Verkrijgbaar in 50 en 60 centimeter breed. De vier lijnen zijn 14 plus 9 meter lang zodat de bar prima inzetbaar is voor kitescholen. Prijs € 479,-.

www.airush.com


Ride Engine Saber

Fresh Access #3

De Ride Engine Saber zit qua stijfheid tussen de hardshell Carbon Elite en softshell Momentum in. De SES (Structurally Engineerded Shell) is gemaakt van composietmateriaal en geeft je rug een goede ondersteuning zonder al te veel in boeten aan bewegingsvrijheid. De Lumbar Lock zorgt voor een uitstekende pasvorm zodat de trapeze niet meer omhoog kruipt tijdens het varen. De Saber is uitgerust met de Unity Spreaderbar waarbij er geen stoffen banden worden gebruikt om te trapeze aan te trekken maar één kunststof band. Deze stel je één keer in en daarna is het een kwestie van insteken en dichtklikken. Geen bandjes meer die rondflapperen. Prijs € 289,-, Unity-spreaderbar € 99,-.

http://www.rideenige.com


F-One Bandit S3

Fresh Access #3

Alweer de derde editie van de F-One Bandit S. S staat voor surf en hij voelt zich dan ook uitstekend thuis tussen de golven met een katachtige reactie gecombineerd met eindeloze driftkwaliteiten. Door de controleerbare power kun je de kite door het windvenster gooien zonder dat je je van je board trekt. En zelfs als de spanning van de lijnen is blijft de S3 bestuurbaar. Dit zorgt dat jij in controle bent tijdens de rit en je niet met de kite bezig hoeft te zijn maar op de golf kunt focussen. Toch heeft deze S3 ook nog een flinke boost bij het springen zodat je er prima strapless freestyle-tricks mee kunt doen. De leading edge heeft een nieuwe diameter zodat handeling is verbeterd. Er zitten nieuwe dubbele verticale panelen bij de trailing edge zodat deze minder luchtweerstand geeft. Verkrijgbare maten: 4 t/m 11. Prijzen van € 1.230,- tot € 1.690,-.

www.f-one.world


Carved imperator 7

Fresh Access #3

De nieuwe Carved Imperator 7 is een waar meesterstuk. Met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden. Om de met zorg geselecteerde Paulownia-houtkern zit Cartan 2-carbon. Deze dunne laag bestaat uit gelijkmatig verdeelde lange carbon-vezels die met zo weinig mogelijk epoxy aan elkaar worden verbonden. Hierdoor is het lichter en heeft het een meer gelijkmatige structuur dan conventioneel geweven pre-preg carbon. Dit geeft een veel constantere stijfheid en de karakteristieke Carved vaargevoel. Doordat ze deze techniek verder hebben verfijnd is de Imperator 7 zo’n honderd gram lichter dan z’n voorganger. Een geheim vacuüm proces zorgt dat er zo min mogelijk hars wordt gebruikt zodat het board licht is en dat draagt bij aan de dynamische vaareigenschappen. Opvallend aan de shape is de diepe V onder op het board. Dit geeft controle in harde wind en choppy omstandigheden. Daarnaast geeft het veel grip bij het springen. De met de hand afgewerkte rails zijn scherper en hebben een tucked under de rail-profiel. Verkrijgbare maten: 130×39, 133×40, 135×41, 137×42, 139×42,5, 141×43, LW 146×45, LW 152×48. Prijs: €1.499,- (inclusief vinnen, Revo boardhandle en boardsock).

www.corekites.com


Core XR7

Fresh Access #3

Het is alweer de zevende versie van de legendarische high performance freeride en big air kite de Core XR7. Omdat Core met versies werkt komen ze alleen met een nieuw model als er ook daadwerkelijk wat aan is verbeterd. Zo heeft de 7 nu Coretex 2.0 triple ripstop-doek. Dit doek is een klein beetje lichter, maar een stuk sterker, duurzamer en stijver door een nieuw coating proces. Dit laatste draagt bij aan een betere stabiliteit met name in harde wind en tijdens sprongen. Bovendien is dit nieuwe doek beter bestand tegen uv-straling. De struts zijn nu van Exotex Light. Deze zijn lichter zonder in de boeten aan sterkte en levensduur. Beide doeksoorten zijn uitvoering getest door het hard Core testteam. Daarnaast is de bowkite shape verder geoptimaliseerd waardoor de kite nog beter boost voor hoge sprongen om daarna weer supermakkelijk upwind terug te varen. Gebleven zijn de CIT Modes waardoor je de kite helemaal naar jouw wensen kunt afstellen en de Intelligent Arc waardoor de kite bij een sprong ‘z’n vleugels’ opent bij het aantrekken van de bar voor maximale lift en hangtime. Verkrijgbare maten: 5 t/m 13,5 m2 en een 15 en 17 m2 lichtweer-versies. Prijzen van € 1.329,- tot € 2.199,-.

www.corekites.com


Neil Pryde Mission

Fresh Access #3

De Neil Pryde Mission-wetsuit heeft een voering van Techzag. Dit materiaal is super warm, droogt supersnel en is super rekbaar. Het geborstelde oppervlak van Techzag voelt lekker zacht aan op de huid. De Silvadur antibacteriële afwerking zorgen ervoor dat het pak niet snel gaat stinken en verhogen de duurzaamheid. Door de EFX-panelen in de onderarmen kan het bloed makkelijk doorstromen zodat je geen kramp krijgt. De Driflex-panelen in de schouders geven maximale bewegingsvrijheid. Het gebruikte met kalksteen afgewerkte Yamamoto-neopreen is lichter en heeft een langere levensduur dan op olie-gebaseerd neopreen. De Mission is verkrijgbaar in 3/2 tot 5/4 millimeter dikte en met een rits voor of achter. Prijzen van €379,95. Er is ook nog een shorty met lange armen en frontzip in 3/2 dik voor € 219,95.

www.neilpryde.com


F-one Slice Bamboo

Fresh Access #3

De F-One Slice Bamboo heeft een nieuwe shape en looks. De compacte shape, met dunne rails, een kick in de tailrocker en channels in de bodem maken dit een perfect strapless freestyle board. De parallel outline maken dat het board snel planeert en uitstekend hoogte loopt. De Slice is ook in te zetten in kleine tot gemiddeld hoge golven en helemaal met onshore wind. Je houdt makkelijk snelheid op de golf en door de wingtail stuurt het board lekker direct. Doordat de Slice zo makkelijk vaart en stabiel is is het een prima board voor kitesurfers die voor het eerst op een surfboard willen varen. En je hoeft niet bang te zijn dat het board kwetsbaar is. De bamboe-sandwich-constructie zorgt daarvoor. Op het dek zitten zelfs twee lagen bamboe. Je kunt er ook voetbanden opzetten en de voorste dekpad is een optie. Verkrijgbare maten: 5’1”x17.9”x22.2”x21,7, 5’3”x18.3”x2.2”x23, 5’5”x18.7”x2.3”x24.7. Prijs vanaf € 899,-. Er is ook nog een foil-editie vanaf € 969,-.

www.f-one.world


Mystic Warrior X

Fresh Access #3

De Warrior X zit alweer tien jaar in de collectie van Mystic. Deze keer is de heuptrapeze uitgerust met het nieuwe Next Frame-rugpaneel. Waarbij er horizontale en verticale ribben zijn geplaatst om precies de juiste ondersteuning te geven aan de rug. Het middengedeelte is rigide en de zijkanten geven flex voor een optimale bewegingsvrijheid tijdens manoeuvres. De Warrior X heeft een flexrating van 6 uit de 10. Het mooie van het Next Frame-rugpaneel is dat het ook nog eens geen afval oplevert tijdens de productie. De zijkant is afgewerkt met een zachte neopreen rand zodat het comfortabel zit tegen je blote huid of wetsuit. De hele trapeze is driedimensionaal en anatomisch voorgevormd voor en uitstekende pasvorm. De Battlebelt 2.0 en de PVA-antislip binnenin zorgen dat de trapeze goed op z’n plek blijft zitten. Verkrijgbaar in het zwart en donkergroen. Prijs € 229,99.

www.mysticboarding.com


Duotone Jaime

Fresh Access #3

De Duotone Jaime en Jaime SLS hebben weer een frisse nieuwe look gekregen. Dit freestyle/freeride-board heeft al jaren een vaste aanhang onder pro-rijders en veeleisende (ver)gevorderde/expert kiteboarders. En met reden. De vaareigenschappen zijn een perfecte balans tussen snelheid, wendbaarheid, controle en comfort. Sprongen en landingen gaan makkelijk door de flexende tips met quad channels. Soepele landingen worden verder ondersteund door de dubbele diffusor waardoor het wateroppervlak wordt gebroken en je tricks makkelijker tot een goed einde brengt. De SLS-uitvoering heeft een Textreme met Innegra afwerking en maken het board lichter en stijver. Het geeft het board een uniek vaargevoel waarbij een levendig vaargedrag wordt gecombineerd een uitstekende demping. Verkrijgbare maten: 128×39, 133×40, 136×41, 139×42 en 142×43. Prijs € 699,- SLS € 1.099,-.

www.duotonesports.com


Ozone Apex

Fresh Access #3

Ozone komt met een foilset, de Apex genaamd. Het board komt in één maat, 125 x 45, en is een freeride-foilboard met een laag volume. Dit lage volume zorgt ervoor dat je het board makkelijk op z’n kant kunt zetten om te waterstarten. De hoge rocker en oplopende rails maken dat je klappen op het water beter kunt opvangen. Bij het Dual Slot Mounting System lopen de bouten door het board heen. Je kunt deze ook laten zitten waardoor montage supersnel gaat. Andere merken foils kunnen er ook op gemonteerd worden. De Apex heeft een deckpad over het hele board waardoor je altijd overal grip hebt. Daarnaast kunnen er ook straps op gemonteerd worden. De constructie is een schuimkern met carbon en fiberglas lagen daaromheen met polymeer rails waardoor het board supersterk en duurzaam is. De Apex-foil is super allround en past goed bij het Apex board. De 1200cm2 grootte carbon voorvleugel heeft een lage aspectratio en naar achter staande wingtips maken de vleugel super stabiel. De 90 centimeter lange carbon-mast heeft een kern van polymeer-schuim en hout. Hierdoor is perfecte balans gevonden tussen sterkte en gewicht. Daarnaast geeft het maximale stijfheid in de lengte en de breedte (torsie). Ook de 68 centimeter lange fuselage is van carbon. De foil is afgewerkt met een hydrofoob coating waardoor de foil vijftien procent minder weerstand heeft door het water. Alle bouten en inserts zijn van licht, sterk en corrosie-bestendig titanium. Prijs Apex-foil € 1.899,-. Prijs Apex-board € 819,-.

www.ozonekites.com


Cabrinha Drifter

Fresh Access #3

De Cabrinha Drifter wordt door velen gezien als een van de eerste echte wavekites. Op Hawaii waar Carbinha is gevestigd komen dan ook supermooie golven binnenrollen dus Pete Cabrinha was er als fervent surfer snel bij. De truc bij een wavekite is dat je die eigenlijk niet wilt voelen tijdens je rit op de golf. Hij moet meeflowen met je moves op de golf, direct reageren op stuurimpulsen waar de kite zich ook in het windvenster bevindt. Het drie-struts-ontwerp met een gemiddelde aspect ratio heeft twee bridle instelpunten op de leading edge. Één voor onshore en één voor offshore windrichting. De Nano-ripstop heeft 2 x 2 verstevigingsdraden met coating die in kleine vierkantjes in het doek zijn verwerkt. Zo krijg je een sterk en duurzaam doek, maar ook een vormvast profiel. De leading edge is gemaakt van High Tenacity Dacron waardoor deze hard kan worden opgepompt en een rigide frame vormt. Hierdoor stuurt de Drifter super direct en snel, zelfs met weinig druk in de kite. De Pure Profile Panels zijn smalle banen doek die van leading edge naar trailing edge lopen voor een zo aerodynamisch mogelijk profiel. Verkrijgbare maten: 4 t/m 13m2. Prijzen van € 1.149,- tot € 1.699,-.

http://www.cabrinha.com


Core Fusion 5

Fresh Access #3

De high performance freerider van Core, de Fusion 5, heeft een flinke update gekregen. De kern is van Paulownia-hout. Dit hout heeft een natuurlijke variatie in dichtheid en volume gewicht. Door hier de lichtste stukken uit te selecteren is er zo’n 250 gram aan gewicht gewonnen zonder aan sterkte, flex en levensduur in te boeten. Core heeft gewerkt aan een nieuw soort rail-inserts. In plaats van ABS hebben ze gekozen voor een strip bestaande uit tachtig lagen met thermo-hardend hars-gelamineerde folie en carbon. Dit materiaal is harder, stijver en verbindt de Cartan Carbon top- en bodemlaag beter waardoor er meer één geheel ontstaat. Dit leidt tot een betere torsiestijfheid en flex. Nieuw zijn ook de multi-channels onder het board. Dit geeft meer grip voor sprongen en zorgt ervoor dat het board makkelijk hoogte loopt. De nieuw ontworpen Katana Channels (Katana is een soort zwaard) in de tips geven stijfheid voor maximale pop. Nieuw is ook het zes graden aflopende dek van tip naar tip. Dit optimaliseert de stijfheid in de lengte voor meer pop en krachtig edgen maar gaat ook de reverse flex tegen na landingen. Verkrijgbare maten: 129×38, 133×39, 135×40, 137×41, 139×41,5, 141×42 en 144×43. Prijs € 1.049,-.

http://www.corekites.com


F-One Shadow

Fresh Access #3

De Shadow heeft de meest authentieke surfboard outline uit de F-One-lijn voor hoge en lage golven. De een ronde pin tail zorgt voor goede planeereigenschappen en wendbaarheid. Het vlakke dek en de volumeverdeling zorgen voor snelle rail-to-rail-actie en een perfecte controle. Ook krijg je veel feedback van het board waardoor je één met je boardje wordt. De Shadow houdt van snelheid, dus zet die harde bottom turn maar keihard in. De Shadow houdt ook van radicale topturns. Dus zet die verticale cutback ook maar in. De HD Foam Flex-composiet-bouwwijze geeft het board flex en daardoor stabiliteit en controle. De shock absorbers onder de voeten geven extra comfort en duurzaamheid. De Shadow is eventueel uit te rusten met twee voetbanden. Verkrijgbare maten: 5’4”x18.1”x2.1”x20,1 en 5’6”x18.5”x2.1”x21,4. Prijs € 1.149,-.

www.f-one.world


F-One WTF?!

Fresh Access #3

De 2022 F-One WTF?! is opgefrist en kan er weer tegenaan. Deze competitie freestyle twintip is speciaal ontworpen om de meest ingewikkelde tricks tot een goed einde te brengen. De twee carbon strips die over het dek en bodem lopen geven het board extra pop. De specifieke rockerlijn met een vlakker gedeelte in het midden maken dat het board vroeg planeert en de toenemende rocker in de tips geven soepele landingen. De overgang van de drievoudige rockerlijn is het geheim van de WTF?! en maken het mogelijk om zo gecontroleerd af te zetten voor een sprong. De rail van het board loopt van dik onder de voeten voor lift en balans naar dun naar het midden en de tips voor maximale grip. Deze grip wordt versterkt door de dubbele concaaf met step channels onder het board en in de tips. Verkrijgbare maten: 138×42 en 140×42. Dames-versie: 136×41,5. Prijs € 630,-. Kids-versie: 127×37 e 130×38. Prijs € 580,-.

http://www.f-one.world


Naish Pivot

Fresh Access #3

De inmiddels legendarische Naish Pivot is een big air- en high performance freeride-kite met super allround eigenschappen. De kite kan alles overal. De Pivot is beroemd door z’n uitstekende air-kwaliteiten, golfrij-eigenschappen, directheid en korte pivoterende bochten. Met een groot windbereik en een betrouwbare drukopbouw voor controle tijdens het varen en bij het springen. Alle maten zijn opnieuw ontworpen zodat ze lichter en reactiever zijn geworden. En dat zonder in te boeten aan sterkte en duurzaamheid. De Pivot is inzetbaar op twintips, surfboards en foilboards. Verkrijgbare maten: 5 t/m 14 m2. Prijzen van € 1.219,- tot € 1.849,-.

http://www.naishkites.com


Ozone Reo V6

Fresh Access #3

De Ozone Reo versie 6 heeft een update gekregen in de vorm van nieuw triple ripstop doek met Ultra Flex Coating. Hierdoor absorbeert de kite windvlagen beter en krijg je een constanter bargevoel. De leading edge is gemaakt van triple ripstop dacron. Dit materiaal is sterker en duurzamer. Het nieuwe Fast Flow One Pump Inflation Systeem maakt dat je de kite in een mum van tijd oppompt en laat leeglopen. Door een ander knoopje te kiezen in de bridle kun je de Reo voor onshore of offshore omstandigheden instellen. Verder is de hele kite opnieuw getrimd om gewicht te winnen zonder in te leveren aan sterkte en levensduur van de kite. Verkrijgbare maten: 4 t/m 12 m2. Prijzen van € 1.099,- tot € 1.619,-.

http://www.ozonekites.com


Dit artikel “Fresh Access #3 2021” komt uit Access #3 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram

 van