08-02-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Fresh Access #5 2021

Duotone Rebel SLS

Duotone Rebel SLS

De Duotone Rebel krijgt voor 2022 een SLS-upgrade. Dat houdt in dat de kite wel 15% lichter is geworden door gebruik van Penta TX-doek in de leading edge en struts. Maar dit doek maak de kite niet alleen lichter. Het maakt het ook duurzamer en stijver. Om het geheel niet te stijf te maken zijn de buitenste struts Flex-struts. Hierdoor is de handling dynamisch: dat is wat je wilt bij een big air high performance freeride kite. De Rebel reageert direct op stuurimpulsen, maar ook op poweren of depoweren. En bij het springen geeft de kite een enorme boost gevolgd door een lange airtime. In vergelijking met z’n voorganger reageert de kite wat explosiever. Verkrijgbare maten van 6 t/m 15 m2. Prijzen van € 1.719,- tot € 2.439,-. 

www.duotonesports.com


Mystic Majestic Wetsuit

Mystic Wetsuit Wetsuit

De Mystic Majestic wetsuit is een van de populairste wetsuits op de markt. En met recht, dit wetsuit ziet er niet alleen gaaf uit, er zitten tal van tech features op die je warm houden en veel bewegingsvrijheid geven. Zo heeft het pak drie soorten voeringen. De warmste, Flaremesh+, zit bij de borst, bovenbenen en rug. Het warme maar ook flexibele Fox Fleece zit bij de billen. De flexibelste voering zit bij de schouders, armen en onderbenen.

De buitenkant is van Knitflex+. Dit materiaal is super rekbaar, zacht en ziet mooi uit. De naden zijn blindgestikt, gelijmd en getapet. Het gebruikte neopreen is super flexy eco-vriendelijk kalksteen Yamamoto 39-neopreen. De wind waait vooral tegen de rug, vandaar dat daar een mesh (single lined) neopreen panel zit om de windchill tegen te gaan. De Majestic is verkrijgbaar in een front- en een backzip in de diktes 5/4, 4/3, 3/2 millimeter en in de kleuren zwart, donkergrijs en donkerblauw. Prijzen van € 369,99 tot € 389,99.

www.mysticboarding.com


F-One Surf Foil

f-one Mitu Pro Bamboo Foil en F-one Slice Bamboo Foil

Bij F-one hebben ze twee surfboards in de line-up waar je ook een foil onder kunt zetten. Handig als je niet zo’n grote quiver wilt hebben en een goed surfboard en een goed foilboard. Zo kun je met de Mitu Pro Bamboo Foil in de maten 5’6, 5’8 en 5’10 foilen en surfen. En hetzelfde geldt voor de Slice Bamboo Foil in de maten 5’1, 5’3 en 5’5. De Slice is meer gericht op strapless freestyle en het rijden van lagere, langzamere golven. De Mitu is een heel allround surfboard. Beide modellen hebben een sterk en lichte bamboe-sandwich-constructie en tracks met standaard maten waardoor er ook foils op passen van andere merken. Prijzen van € 969,- tot € 1.019,-. 

www.f-one.world.nl


Flysurfer Connect 2

Flysurfer Connect 2

De Flysurfer Connect 2 is een multifunctionele bar en kan worden ingezet op water, land of sneeuw. De Connect 2 is een lichte bar met een gewicht van slechts 0,84 kilo (inclusief lijnen en QR). Er kan gewisseld worden tussen Frontline Safety en B-Safe 5-lijns Safety. De Lijnen zijn 14 + 7 meter lang. Het depowerbereik is 45 centimeter lang maar kan nog verlengd worden met 20 centimeter. Aan de bar zitten floaters, deze kunnen verwijdert worden. De bar is 50 centimeter breed. Flysurfer heeft de Connect 2-bar ontwikkeld voor de Peak en Viron. Op andere kite’s is het safety-releaselijn van drie meter te kort om volledig te depoweren. Prijs € 399,-.

www.flysurfer.com


Flysurfer Peak 5

De Flysurfer Peak 5 is een superlichte single skin-kite en inzetbaar boven land, sneeuw en water. Al moet je bij het laatste wel rekening houden met een mindere herstartbaarheid. Op het water is het met name een goede hydrofoilkite door z’n constante trekkracht en stabiliteit. Je kunt ook zeker een maat kleiner varen dan je gewend bent. De lowend is super. Het TX-Light-doek heeft een verbeterde scheurbestendigheid. En met 33 gram per vierkante meter is het mega licht van gewicht. Het profiel is geoptimaliseerd en genereerd meer lift en power. Verkrijgbaar in de maten: 2,5, 4, 5, 6, 8, 11 en 13m2. Prijzen van € 499,- tot € 1.039,-.

www.flysurfer.com


Ion Neo Shelter Jacket AMP

Ion Neo Shelter Jacket AMP

De Ion Neo Shelter Jacket AMP geeft je extra warmte tijdens de koudste en winderigste dagen op het water en op de kant. Gevoerd met Hot Stuff 2.0-voering die super warm en rekbaar is. De maatvoering is niet te strak zodat je makkelijk je trapeze eronder kunt dragen. Aan de voorkant zit een gat voor de haak van je trapeze. Verkrijgbaar in zwart en oranje/grijs/zwart. Prijs € 199,95.

www.ion-products.com


Manera Halo

Manera Halo trapeze

De Manera Halo is een bijzondere trapeze, de buitenkant en binnenkant zitten los van elkaar. De binnenkant is een lap uit één stuk gevormde gel foam. Super zacht en comfortabel. De buitenkant bestaat uit twee delen. De buitenste band is stijf en zorgt ervoor dat de trapeze niet wordt samengedrukt. Aan de binnenkant zit een soort flexibel gaas dat meegeeft met de bewegingen van de rider. De kern van de spreaderbar is van roestvrij staal, doormiddel van een clip wordt spreaderbar aan de trapeze vastgezet. De Halo heeft een haak, maar je krijgt standaard ook een koord meegeleverd voor als wilt waven. Doormiddel van de Tuckflaps 2.0 (welke aan de zijkant van de spreaderbar bevestigt zijn) in de trapeze te steken, ontstaat er een rigide verbinding. Bij de trapeze zit standaard een veiligheidsmesje. Prijs € 375,-.

www.manera.com 


Mystic Majestic Boots

Mystic Majestic boots

Deze Majestic-surfschoentjes van Mystic zul je niet snel koude voeten krijgen. De Flaremesh-voering met carbon zorgt daarvoor. Daarnaast is deze voering super zacht. Het M-Flex 2.0-neopreen is flexibel en duurzaam. De split-toe geeft extra balans. De Knitflex buitenkant is extreem rekbaar. Alle naden zijn blindgestikt, gelijmd en hebben tape zodat er echt geen water door de naden naar binnen kan komen. Er zit een extra band bij de hiel zodat je de schoenen makkelijk en snel kunt aantrekken. De Hex-grip op de zool geeft maximale houvast. De Majestic-surfschoen is er in 5 en 3 millimeter dik. Prijs 3 mm € 69,99 en 5 mm € 74,99.

www.mysticboarding.com


Naish Drive

Naish Drive

De Naish Drive is gebaseerd op de shape van het allroundboard van Naish: de Motion, maar dan in een lichtgewicht high performance constructie met 3K carbon laag op de bodem en op het dek. Hierdoor vaart het board superdirect en levendig. Samen met de precieze stuureigenschappen is het de eerste keus van big air-rijders zoals Ross-Dillon Player en Stig Hoefnagel. Maar ook freeriders zullen dit board waarderen. Door z’n gemiddelde rockerlijn en gelijkmatig naar binnenlopende rails planeert het board snel en loopt prima hoogte. Verkrijgbare maten: 134 x 41, 138 x 41,5 en 142 x 42. Prijs € 849,-.

www.naishkites.com


North Comp Dynalite

North Comp Dynalite

Het compacte strapless freestyleboard van North, de Comp, heeft een nieuwe bouwwijze gekregen. De Dynalite-bouwwijze met carbon maakt het board superdun, stijf en licht. En dat is wat je wilt bij het strapless freestylen. Het board heeft maximale pop, pakt fijn vast in de lucht en blijft makkelijk aan je voeten plakken. De pvc-kern met carbon lagen daaromheen geven het board een hoge torsie-stijfheid waardoor het supersnel reageert op stuurbewegingen. Op de bodem loopt een channel van voor naar achter over de hele lengte van het board. Die vangt harde landingen op zodat je de wildste tricks kunt landen. In de tail zitten quad channels voor extra grip. Het dek is iets hol wat meer stabiliteit geeft. Verkrijgbare maten: 4’10 x 17 3/16” x 7/8” x 10 liter, 5’0 x 17 ¾” x 8/8” x 11 liter, 5’2 x 18 5/16” x 7/8” x 12 liter. Prijs € 1.299,-.

wwww.northkb.com


Neil Pryde Nexus

Neil Pryde Nexus

Neil Pryde heeft met de Nexus een zeer flexibel wetsuit op de markt gebracht voor een betaalbare prijs. Zonder in te boeten aan de Neil Pryde-kwaliteit. Zo heeft het een E3- instap-systeem bij de rits op de rug waarbij er een extra flap zit om het binnenkomen van water tegen te gaan. Alle naden zijn gelijmd en blindgestikt bij het 5/3 wetsuit en flatlock bij de andere modellen. De kniestukken zijn extra verstevigd en je krijgt er afneembare afsluitbanden voor onderaan de benen bij. Er zit een mesh (single lined) neopreen stuk op de borst en rug voor maximale warmte.

Het gebruikte neopreen is van kalksteen zodat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Voor een goede duurzaamheid en flexibiliteit is de buitenkant van Apex Lite. De Fireline Lite-voering geeft een uitstekende isolatie, droogt snel en is lekker zacht. Verkrijgbaar in vele maten zodat er ook altijd een goed passend model bij zit. Er is een 2/2 shorty voor € 99,95, een 3/2 shortarm voor € 159,95, 3/2 voor € 169,95 en de 5/3 voor € 219,95. Al deze modellen zijn er ook voor dames.

www.neilpryde.com


Prolimit Golf Stacker Deluxe

Prolimit Golf Stacker Deluxe

Je kiteboardmateriaal meenemen op reis is altijd tricky omdat er kans op schade is. Met deze Prolimit Golf Stacker Deluxe-bag is die kans minimaal. De buitenkant is van 600D Heavy Duty-polyester en de padding is maar liefst 7 millimeter dik. De tas kan helemaal open worden geritst en aan beide kanten geladen worden. Er kunnen drie tot vier kites en een board in. Maar er is dan ook nog ruimte voor andere gear zoals wetsuit, trapeze etc. De ritsen zijn duurzaam en corroderen niet. De grotere vaste wieltjes rollen makkelijk. Er is een luchtgat zodat de inhoud ventileert. Verder is er een vakje voor je adresgegevens. Verkrijgbaar in zwart/oranje of grijs en in de maten 140 x 45 en 150 x 45. Prijs € 219,-.

www.prolimit.com

 van