20-07-2018 - Kitesurfen, Nieuws

G-Shock Mudmaster

De horloges van G-SHOCK staan op de eerste plaats bekend als onverwoestbaar, voeg hier stijlvol en functionaliteit aan toe en je hebt het ultieme horloge. Wij hebben de G-SHOCK Mudmaster getest op de bovenstaande drie punten, tijdens het beoefenen van verschillende boardsporten.

De Mudmaster heeft een indrukwekkend lange lijst met features, we bespreken de meest opvallende. De primaire functie van een horloge is natuurlijk het laten zien van de tijd. Door de zonnecellen die zijn verwerkt in het horloge komt het horloge nooit stil te staan door energiegebrek. De overtollige zonne-energie wordt namelijk opgeslagen in de accu. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat het horloge verkeerd loopt want elk uur worden alle wijzers van de Mudmaster geijkt. Dit is weleens nodig omdat het voor kan komen dat door harde stoten of door magnetisme de wijzers net een fractie verkeerd gaan lopen. Door de vele functionaliteiten is de wijzerplaat wat druk, echter is de tijd onder alle omstandigheden goed af te lezen. Even snel tijdens een kitesurf sessie kijken hoelang je nog op het water kan staan is dus geen probleem. Om ook in het donker de tijd goed af te kunnen lezen heeft de Mudmaster een klein ledlampje, welke met een druk op de knop kan worden aangezet.

Oke, het horloge doet wat hij hoort te doen maar wat kan hij nog meer? De Mudmaster heeft een hoogtemeter, nu dachten wij als kitesurfers natuurlijk gelijk aan het meten van de spronghoogte. Hier kunnen wij kort over zijn, voor het meten van de spronghoogte is de Mudmaster niet geschikt. De hoogte wordt gemeten door de luchtdruk en is dus voor relatief kleine hoogteverschillen niet accuraat. Voor in de bergen, bijvoorbeeld tijdens het snowboarden of mountainbiken, is dit natuurlijk wel een feature die weleens van pas kan komen. Naast de hoogte meter heeft de Mudmaster een kompas, handig om te checken uit welke richting de wind of swell komt en een temperatuur meter. Deze temperatuurmeter is weer handig om te beslissen of het nou handig is om het dunne of toch dat dikkere wetsuit aan te trekken voor je sessie.

Naast de bovenstaande features beschikt de G-SHOCK Mudmaster over tal van andere functionaliteiten die we veel terugvinden in andere horloges van G-SHOCK. Denk aan stopwatch, timer, wekker en een automatische kalender.

Natuurlijk hebben we de G-SHOCK Mudmaster ook getest op duurzaamheid. Deze test heeft het horloge met gemak doorstaan. Een aantal harde crashes tijdens het windurfen, kitesurfen en mountainbiken doet het horloge niets. Na een goede maand gebruik heeft de Mudmaster geen krasje opgelopen. Met die stevigheid zit het dus wel goed.

Qua functionaliteiten en stevigheid zit het dus goed, hoe zit het met de looks? Beslis zelf maar! Wat wij hierover kunnen zeggen is dat de volgende vraag ons veel gesteld is; ‘’Wat is dat voor gaaf horloge om je pols?’

Check voor meer info deze website.

 van