01-05-2015 - Snowboarden, Nieuws

Geen Freestyle.CH Zurich in 2015

Freestyle.CH vierde in het najaar van 2014 nog haar 20-jarig jubileum. Zoals gebruikelijk kwamen er weer vele mensen, zowel jong als oud op het event af om een reeks van weerzinwekkende snowboard, skateboard en BMX actie te zien. Het event wordt gehouden vlak naast het epische meer van Zurich.

Ondanks dat dit een van de meest succesvolle edities was in de lange geschiedenis van het event, zal er in 2015 geen Freestyle.CH plaatsvinden door een gebrek aan sponsorinkomsten. Het opbouwen van zo’n gig is natuurlijk erg duur en kost ongeveer 1.5 miljoen Zwitserse Franken voor alleen al de infrastructuur. Aangezien de Zwitserse Frank onlangs in waarde in gedaald ten opzichte van de Euro, was het onmogelijk voor de organisatoren om genoeg inkomsten van buitenlandse sponsoren binnen te halen voor het event.

FreestyleCH - tekst1

Er zijn gelukkig wel weer plannen voor een doorstart. Het plan is nu om het event een jaar over te slaan, een stapje terug te nemen en vervolgens sterker dan ooit terug te komen voor de editie van 2016. “We zullen het jaar gebruiken om verschillende business modellen en kansen te evalueren, om een gezond financieel model en nieuwe marketing mogelijkheden voor het event te creëren. Dus, zullen de bestaande structuur en het concept worden herzien, nieuwe en bestaande business units worden geëvalueerd om zo een deel van het gehele business model uit te gaan maken in de toekomst.”, Zegt Peter Hürliman, eigenaar van Freestyle.CH. Zonder al het economische gebrabbel, betekend dit eigenlijk: “We’re gonna crush it in 2016, believe!”

Laten we hopen van wel. Er zijn natuurlijk weinig dingen in het leven zo relaxed zijn als chillen aan het meer, genietend van je biertje en kijken naar een hele boel zieke snowboard actie.

Good Luck, Freestyle.CH dudes!

[youtube id=”AFKSgAr6VNY”]

.

 van