04-12-2019 - Nieuws, Wielrenblad, Tips & Tricks

Getest: Bikeribbon Silicone 2tone

Een mooi stuurlint is een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om je fiets er weer strak en gesoigneerd uit te laten zien, en dat hebben ze bij Bikeribbon wel begrepen. Hun Silicone 2Tone stuurlint ziet er strak uit, en doordat ze het in vele kleuren leveren is er voor elke fiets wel een matchende kleur te vinden. Een mooie fade naar zwart ter hoogte van de remgrepen zorgt voor de extra gesoigneerde look. Maar een stuurlint moet niet alleen mooi zijn; als het even kan moet het ook extra comfort en een verbeterde grip geven. Ook dat hebben ze bij Bikeribbon begrepen.

Op het stuurlint zit een soort bijenraat-structuur van siliconen die het lint zowel met blote handen als met handschoenen erg veel grip geeft, zowel droog als nat. Niet alleen fijn als je op de limiet aan het koersen bent; ook qua comfort scheelt dit enorm omdat je handen nooit wegglijden. Qua demping valt er ook niks te klagen over dit stuurlint. Het is dik genoeg om de road buzz goed op te vangen en zo het comfort hoog te houden, al zou het voor serieuze off-road avonturen en slechte kasseistroken toch wat te dun zijn.

Het enige minpuntje is dat het lint wat stug en niet-rekbaar is; wat het wikkelen van het stuurlint wat lastiger maakt. Ook misten we de twee korte stukjes lint voor bij de remgrepen, die er volgens de verpakking wel in horen te zitten. Een setje stuurdoppen en de tape om het lint vast te maken zitten er gelukkig wel bij en maken de set compleet. Mocht je van extreem grippy stuurlint houden, dan is dit echt een aanrader, en het is nog goed geprijsd ook.

Prijs: € 25,95

Meer weten over Bikeribbon Silicone 2tone? klik dan hier 

 van